Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Kde bude hrať Zdeno Chára? Mohol by uzavrieť kruh a bojovať o Stanley Cup

NEW YORK - Slovenský obranca Zdeno Chára stále nemá klub pre novú sezónu 2021/22. Patrí medzi najväčšie mená medzi zostávajúci neobmedzenými voľnými hráčmi v NHL.
Zdroj: 39275
Zdieľajte:

Po ročnom angažmáne vo Washingtone Capitals by sa hrajúca legenda svetového hokeja mohla znova sťahovať. Avšak, na známu adresu. Veľmi zaujímavú možnosť priniesol zámorský novinár Chris Lizz z Eyes on Isles, ktorý tvrdí, že o robustného beka by mohol prejaviť záujem New York Islanders.

Prečítajte si aj

Brandt Clarke, ktorý bol v Nových Zámkoch, sa upísal tímu NHL!

Opiera sa o niekoľko logických faktorov. Po výmene Nicka Leddyho do Detroitu Red Wings potrebujú "Ostrovania" vyplniť voľné miesto na ľavej strane obrany. Navyše, Chára by sa vrátil do tímu, ktorý ho v roku 1996 draftoval a kde zažil aj premiéru v NHL.

Trenčiansky rodák by sa zaradil medzi lídrov tímu so šancou bojovať o Stanley Cup. NY Islanders má totiž kvalitný káder pod vedením trénera Barryho Trotza, ktorý v posledných dvoch rokoch došiel až do konferenčného finále a vždy ho delilo len kúsok od finále profiligy.

Chára by poskytol aj možnosti pre napredovanie mladých obrancov v organizácii klubu z Long Islandu, ktorými sú Samuel Bolduc a Robin Salo, obaja majú byť budúcnosťou newyorského tímu. Takisto by pri ňom ešte viac vyrástol ďalší bek - Noah Dobson, mladík, ktorý má už teraz kvality NHL.

Ak sa bavíme o forme kontraktu, určite bude nižší ako plat 2 milióny vo Washingtone, dokonca sa hovorí o ligovom minime, ale to sú stále iba fámy. Všetko nasvedčuje tomu, že Zdeno Chára podpíše ročnú zmluvu. Aj keby to nebolo u Islanders.

"Do kariet" tohto variantu hrá veľa logických faktorov. Bude to však aj realita?

ANKETA: Mohol by sa podľa vás stať Zdeno Chára hráčom NY Islanders?

  • Áno

    85%

  • Nie

    15%

Zdieľajte:
Zdroj informácií: eyesonisles.com

Diskusia

Podobné články