Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

David Růžička: Moje slová z predošlého rozhovoru o Košiciach platia

PREŠOV - Prešovskí hokejisti spoločne odštartovali druhú fázu prípravy na budúci ročník. Prevahu v kabíne Šarišanov majú Detvania, ktorých sú takmer dve desiatky. Svoje miesto v treťom najväčšom meste si však našiel aj český obranca David Růžička z HC Košice.
Zdroj: 37671
Zdieľajte:

Keď v Prešove predstavovali zloženie kádra, hneď na začiatku sa medzi podpísanými objavil skúsený obranca David Růžička. Odchovanec Kladna je na Slovensku od sezóny 2018/19. Najskôr pomáhal Zvolenu, nasledujúce dva roky nosil na sebe košický dres. Oceliari mali za sebou najhoršiu poslednú sezónu za ostatných dvadsať rokov, no vzhľadom na predvedené výkony 33-ročného zadáka sa dalo očakávať jeho pokračovanie v metropole východu. Nestalo sa tak.

Pozrite si aj

Roztomilé VIDEO: Alexander Ovečkin trénuje malého juniora

"Dostal som konkrétnu ponuku, ktorá ma oslovila. Ako podmienkami, tak aj herným štýlom, ktorý budú odo mňa vyžadovať. Teraz je na mne, aby som všetkých presvedčil a mohli sa na mňa spoľahnúť," zaznela prvá výpoveď z úst nekompromisného beka s výbornou strelou. "Na východnom Slovensku sa mi páči. Prešov je od Košíc vzdialený tridsať kilometrov. Som typ človeka, ktorý chce hrať hokej a je mu jedno, kde to bude," podotkol Růžička. Po dvadsiatich troch rokoch ožije derby odvekých rivalov. K tomu sa pridajú zápolenia aj so Spišiakmi, Zemplínčanmi i Popradčanmi. Vo vianočnom období sa navyše uskutoční šesť regionálnych kôl. "Dúfam, že Košice zdoláme vo všetkých zápasoch," uviedol Růžička s tým, že aj napriek dlhšiemu obdobiu strávenom na východe, príliš neovláda nárečové slová.

Pozrite si aj

VIDEO Slovensko na Hlinka Gretzky Cup 2021 s historickým postupom: Gólový uragán mladíkov proti Nemecku

"Šariština? Radšej hovorím po česky. Priateľka mi totiž povedala, že keď rozprávam slovensky, znie to smiešne. Som teda verný rodnému jazyku," usmial sa sympatický český hokejista. Růžička nedávno pre iné médium vysvetľoval, respektíve opisoval svoje pocity z nezáujmu Košíc o pokračovanie spolupráce. V jednej odpovedi dokonca poznamenal, že dúfa, že sa Košičania svojím rozhodnutím dopustili chyby. Na tomto tvrdení nič nezmenil ani pred prvotným nástupom na prešovský ľad. "Stále to platí. Menilo sa vedenie a zrejme noví tréneri si vybrali svojich. Športovou cestou im to budem chcieť vrátiť, že ma nechceli," pomerne rozpačito sa vrátil k rozchodu s HC. V jeho prípade iba sčasti zavážil záujem nového športového manažéra Gabriela Spilara, ktorý ihneď po čiernom konci ročníka 2020/21 vyhrnul rukávy a vo väčšej miere prekopal košický káder. "Gabi ma údajne chcel, ale asi to nedokázal presadiť. Viac k tomu nemám čo povedať," doplnil bronzový medailista z MS U18 2006, ktorý má z Prešova pozitívny dojem, a to platí aj pri trénerovi Ernestovi Bokrošovi.

Prečítajte si aj

HK Skalica s cenným úlovkom: Prichádza bývalý mládežnícky reprezentant SR a najlepší strelec Sparty

"Myslím si, že sme skvelá partia. Chalani sú spolu dlhší čas a poznajú sa veľmi dobre. Kouč je tiež výborný a taký tréner nám chýbal v Košiciach ku koncu sezóny. Bohužiaľ, pán Šimurda nemal skúsenosti a pán Bokroš je skúsený lodivod. Jeho práci verím a určite aj vďaka tomu skončila Detva vlani v polovici tabuľky," dodal David Růžička.

Prečítajte si aj

Bokroš je v očakávaní pri cudzincoch, slávne priezviská dnes už nestačia
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Ivan Harčár

Diskusia

Podobné články