Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Bokroš je v očakávaní pri cudzincoch, slávne priezviská dnes už nestačia

PREŠOV - Tréner Ernest Bokroš je jedným z najskúsenejších na Slovensku. V extralige už stál na lavičkách Slovana, Zvolena, Trenčína, Orange 20 alebo Detvy. Najnovšie okúsi, aké je to pracovať na východnom Slovensku. Jeho novým domovom v blízkych mesiacoch bude Prešov.
Zdroj: 40069
Zdieľajte:

Detve medzi elitou odzvonilo. Pár týždňov dozadu niečo neočakávané, no dnes krutá realita pre tamojších fanúšikov. Sťahovanie sa do tretieho najväčšieho mesta prebehlo v júni.

Prečítajte si aj

Nováčik z Prešova už na ľade, tréner Bokroš má k dispozícii širokú súpisku

"Pracujeme na dvoch frontoch. Jednou je športová príprava a druhou, že si svojpomocne musíme vytvoriť čo najlepšie podmienky. V tomto musím pochváliť prácu a nasadenie pána Ľuptáka, ktorý odvádza maximum. Do konca augusta by sme mali byť definitívne pripravení po všetkých stránkach, čo sa týka prostredia. Pri tvorbe mužstva disponujem skúsenosťami, na základe ktorých viem, ako to správne nastaviť. Myslím si, že aj pri tejto otázke budeme spokojní," odvetil na úvodnú otázku novinárov pred rannou utorkovou tréningovou jednotkou Prešova jeho hlavný kouč Ernest Bokroš. V prípade návratu Šarišanov na extraligovú mapu po neuveriteľné dlhých dvadsiatich troch rokoch, nie je celkom na mieste operovať so statusom nováčik.

Prečítajte si aj

Liptovský Mikuláš angažoval známeho obrancu, v extralige pôsobil na Zemplíne

"Hráčsky základ máme z Detvy. Opäť si stanovíme postup do play-off a uvidíme, akým smerom sa bude vyvíjať sezóna. Čakáme ešte príchod všetkých podpísaných legionárov, no musia splniť požiadavky rozdielových hráčov. Je veľmi dôležité, ako zapadnú do mužstva. Tím si musí sadnúť. Na druhej strane pribudlo aj veľa nových jednotlivcov," pozrel sa na jadro kabíny, s ktorým zasnežil čerstvý ľad v metropole Šariša. Bokroš "presvedčil" až osemnásť hráčov, aby to skúsili aj v Prešove. "Mužstvo je viac-menej hotové. V súčasnosti máme k dispozícii iba päť cudzincov a ešte si nechávame otvorené dve okienka v prípade potreby posilnenia. Myslím si, že momentálne už nie sú možnosti výberu kvalitných hráčov, ako tomu bolo pred sezónou," doplnil karvinský rodák, ktorý počas bohatej kariéry trénera žal úspechy na domácom či medzinárodnom fóre.

Vymiznutie Detvy z extraligy bolo o to emočnejšie, že sa tak udialo po fantastickom minulom ročníku, v ktorom "medvede" nechali za sebou aj Košice a bez nutnosti absolvovania kvalifikačných bojov priamo vyzvali vo štvrťfinále Poprad. "Urobím maximum pre to, aby bol Prešov silnejší. Nechcem povedať, že sme úplne nový klub, ale začíname odznova. Veď okrem mňa a pána Ľuptáka neostal nikto, takže pripravujeme nový realizačný tím. Mojou úlohou a snahou bude celé mesto nasýtiť spokojnosťou s hokejom," prisľúbil Bokroš. Prešovčania sa budú v sezóne opierať aj o dve zahraničné akvizície zvučnejšieho charakteru. Bránku ovládne mimoriadne skúsený ruský gólman Nikita Bespalov zo Spartaka Moskva, kde tri roky tvoril dvojičku so Slovákom Júliusom Hudáčkom. Strieľanie gólov by mal mať pod palcom Tommi Jokinen z Fínska, v posledných štyroch sezónach kapitán Kuopia.

Prečítajte si aj

1.kolo Tipos extraligy 2021/22: Majster hostí nováčika, vicemajstra čaká derby

"Pri Bespalovovi som vo veľkom očakávaní. Roman Petrík je taktiež kvalitný brankár, ktorého pred rokom dopĺňal Sholl, ale vieme, ako to s ním dopadlo. Veríme, že sme mali šťastnú ruku pri nákupe Rusa. Jokinena som videl iba jediný raz a neviem o ňom nič. Budem múdrejší až keď ho uvidím v akcii. Má slávne priezvisko, ale o tom už nie je dnešný hokej. Mal som záujem o Charbonneuaho, ktorý presun do Prešova neodmietol. Som rád, že to pán Ľupták dokázal dotiahnuť do úspešného konca," zakončil rozhovor v dobrej nálade Ernest Bokroš.

Prečítajte si aj

Prešov skúša druhého odchovanca, ktorý už v Detve hral
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Ivan Harčár

Diskusia

Podobné články