Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

FOTO Július Hudáček odštartoval prípravu s HK Spišská Nová Ves: Myslím si, že to bude obojstranne výhodné

SPIŠSKÁ NOVÁ VES - Hokejisti nováčika HK Spišská Nová Ves odštartovali záverečnú časť prípravy na novú sezónu Tipos extraligy. K tímu sa pred prvým tréningom na ľade pripojil aj bývalý reprezentačný brankár Július Hudáček, ktorý je momentálne bez angažmánu a nevylúčil ani štart v najvyššej súťaži.
Zdroj: 40020
Zdieľajte:

Hudáček vytvoril na úvodnom tréningu brankársku trojicu s Marcelom Melicherčíkom a Filipom Surákom. Podobne to bude pravdepodobne vyzerať aj v nasledujúcich dňoch a týždňoch. "Dohodol som sa s manažérom Rišom Rapáčom a trénermi, ktorí mi umožnili trénovať s tímom. Myslím si, že to bude obojstranne výhodné. Chlapcom sa pokúsim pomôcť na tréningoch skúsenosťami a zároveň som rád, že s nimi môžem trénovať. Inak by som sa totiž musel pripravovať sám a to je pre brankára to najťažšie. Potrebujem sa pripraviť na sezónu, hoci v tejto chvíli neviem, kedy ani kde do nej naskočím. Mám nejaký plán, no keďže som si už niečo preskákal, tak viem, že sa veci môžu zmeniť zo dňa na deň," povedal Hudáček.

V uplynulých troch ročníkoch si obliekal dres Spartaka Moskva v KHL, no na sezónu 2021/2022 zatiaľ nemá angažmán. Jeho rozhodovanie o novom pôsobisku ovplyvňuje aj očakávané narodenie tretieho dieťaťa, ktoré by malo prísť na svet v septembri. "Chcem pomôcť manželke. Mal som asi sedem ponúk, no niektoré nevychádzali finančne, iné boli z veľmi vzdialených lokalít, ktoré sme momentálne nemohli akceptovať. Všetko má svoj čas a neobávam sa, že by som nepodpísal. Poviem pravdu, taký Chabarovsk a Vladivostok som musel odmietnuť pre to, že je to veľmi ďaleko," povedal Hudáček.

V najvyššej slovenskej súťaži si v rokoch 2009 až 2011 spravil výborné meno, keď HC Košice pomohol k zisku majstrovského hetriku. Následne sa jeho kariéra odvíjala v zahraničí, predovšetkým vo Švédsku a v KHL. Šanca, že v drese Spišiakov naskočí do extraligovej sezóny 2021/2022, nie je nereálna. "Počas tohto týždňa mám stretnutie s agentom, ktorý vravel, že je lepšie chytať. Extraliga išla hore a aj mne by to pomohlo. Jednoducho, som otvorený aj tejto možnosti," priznal účastník siedmich MS, ktorý po šampionáte v Rige ukončil reprezentačnú kariéru.

Prečítajte si aj

HK Poprad udržal pod Tatrami už ôsmeho obrancu: Prišla mi aj iná ponuka, ale rozhodol som sa ostať

Pritiahnuť k hokeju čo najviac detí

Momentálne upriamuje pozornosť na rodinu a na kariéru v klube, pričom tomu materskému pomáha aj finančne: "Už vlani sme mali s Rišom (Rapáčom) určitú spoluprácu a tá bude pokračovať aj tentoraz. Jedna vec je A-mužstvo, no druhá je mládež. Dôležité je, aby sme k hokeju pritiahli čo najviac detí. Musíme hrať, tak aby sme boli konkurencieschopní. Viem, že to bude ťažké, zvlášť v tejto dobe. Spišská je odkázaná na to, aby chodili diváci. Aj tých 50 percent kapacity štadióna by nám pomohlo. Nechcem, aby išlo iba o epizódu na jednu sezónu, hoci viem, že bude veľmi ťažké to udržať."

Hráčov Spišskej Novej Vsi povedie aj v extraligovej sezóne tréner Miroslav Mosnár, ktorý doviedol tím k postupu do najvyššej súťaže. V príprave na nový ročník čakajú jeho tím zaujímavé zápasové konfrontácie. "V závere druhého týždňa prípravy odohráme domáce zápasy s Krakovom a Michalovcami. Následne nás čakajú Tatranský pohár v Poprade a aj medzinárodný turnaj v Paríži. Zápasy s mužstvami mimo našej ligy vnímame ako vítanú časť prípravy," povedal Mosnár, ktorý mal na prvom tréningu takmer kompletný káder.

Chýbali iba niektorí legionári, ktorí by sa mali pripojiť v najbližších dňoch. Káder pre sezónu je už takmer hotový, hlavný kormidelník vidí ešte jedno voľné okienko: "Obzeráme sa ešte po centrovi do prvej formácie. Trh nám ponúka rôzne možnosti, uvidíme, ako sa rozhodneme."

V kádri zostalo viacero opôr

V kádri Spišiakov ostalo viacero hráčov, ktorí v sezóne 2020/2021 vybojovali postup zo Slovenskej hokejovej ligy. Jednou z nových tvárí je český obranca Karel Kubát. Ten si slovenskú extraligu v minulosti vyskúšal v drese HKM Zvolen, na Spiši ho čaká skúška, na ktorej chce presvedčiť trénerov a získať miesto v kádri. "Ešte vo februári som skončil v Poľsku, takže sa teším, že takmer po polroku som späť v hokejovej kabíne. Viem, že bude dôležité, aby som sa ukázal a potvrdil, že som počas letnej prípravy tvrdo pracoval a poriadne sa pripravil. Som skôr ofenzívny typ obrancu a verím, že to potvrdím aj v Spišskej," povedal Kubát.

K oporám Spišiakov v nováčikovskej sezóne by mal patriť brankár Melicherčík. K postupu klubu do najvyššej súťaže prispel 93,89-percentnou úspešnosťou zásahov a 7 čistými kontami v 38 zápasoch a verí, že v novom ročníku bude mať hernú pohodu celý tím. "Všetci vieme, že začiatky prípravy sú ťažšie, ale patrí to k tomu. Určite je však príjemné byť konečne na ľade, než trénovať iba na suchu. S rodinou sme ostali počas leta doma a ešte pred začiatkom spoločných tréningov som chodieval na ľad ako tréner. Začíname včas a bude priestor na to, aby sme sa spoznali a zohrali. Verím, že bude všetko fungovať, ako má. Od sezóny mám skôr krátkodobé očakávania. Najbližšie nás čakajú prípravné zápasy, potom sa už začne liga a verím, že od úvodu budeme zbierať body, aby sa potom nevytvoril zbytočný tlak," povedal Melicherčík.

Káder HK Spišská Nová Ves:

Brankári: Marcel Melicherčík, Filip Surák

Obrancovia: Arvin Atwal, Jérémy Beaudry (obaja Kan.), Boris Česánek, Matúš Chovan, Daniel Hančák, Ľubomír Malina, Peter Ordzovenský, Dávid Romaňák, Alexander Zekucia, Karel Kubát (na skúške)

Útočníci: Jakub Černý (ČR), Róbert Džugan, Matej Giľák, Lukáš Hamráček, Hannu Kuru (Fín.), Ivan Novák, Gabriel Olejník, Branislav Rapáč, Ladislav Ščurko, Andreas Štrauch, Timotej Tomala, Damian Tyczynski (Poľ.), Lukáš Vartovník, Malo Ville (Fín.), Filip Vrábeľ

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články