Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Na lavičku Žiliny sa postaví slovenský účastník MS 2006 a 2007

ŽILINA - Prvoligový klub Vlci Žilina v novej sezóne 2021/22 povedú Stanislav Škorvánek a Tomáš Harant. Informuje o tom oficiálna stránka tímu.
Zdroj: 40011
Zdieľajte:

Pre 49-ročného Škorvánka pôjde o návrat do funkcie hlavného trénera žilinského klubu, ktorému šéfoval aj v sezóne 2019/20 a vlani stál po boku Dušana Gregora, ktorý už nie je súčasťou vlkov. „Na začiatku sme si stanovili niekoľko parametrov, ktoré nový hlavný tréner musel spĺňať. Chceli sme, aby to bol Slovák, pretože si myslíme, že je správne, aby v prvej lige dostávali šancu slovenskí tréneri. Budeme mať mladšie mužstvo ako minulý rok, čo súvisí s pravidlami zväzu pre našu ligu. Je preto veľmi dôležité, aby bol tréner komunikatívny a vedel hráčom vysvetľovať, čo sa od nich žiada," ozrejmil opätovné posunutie Stanislava Škorvánka do trénerského čela predseda predstavenstva klubu Rastislav Chovanec.

Prečítajte si aj

Maďarský Miškovec sa rozpadá: DVTK opustil už trinásty hokejista

Jeho asistentom bude bývalý slovenský hokejista Tomáš Harant, ktorý aktívnu činnosť ukončil v roku 2018 v drese Žiliny. 41-ročný niekdajší obranca a účastník MS 2006 a 2007 už v minulej sezóne vypomáhal Žilinčanom v troch zápasoch. „Hoci je Tomáš mladý tréner, v minulej sezóne ukázal, v čom je jeho prínos. Obrancom dokázal odovzdávať svoje bohaté hráčske skúsenosti a praktické rady. Páčil sa nám jeho prístup, ako s hráčmi komunikuje a vysvetľuje im rôzne herné činnosti. Podľa môjho názoru má prvá liga slúžiť aj na to, aby mladí tréneri dostali šancu rásť a získavať skúsenosti. Som rád, že nakoniec budú celý realizačný tím tvoriť Žilinčania, ktorým osobne záleží na tom, aby sme boli úspešní,“ dodal na margo Haranta Chovanec.

Prečítajte si aj

Róbert Lantoši podpísal zmluvu na severe Európy
Zdieľajte:
Zdroj informácií: vlcizilina.sk

Diskusia

Podobné články