Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Z totálnej biedy až ku zlatu: Kanadu nikdy neodpisujte!

RIGA - Ohlasy médií na triumf kanadských hokejistov, ktorí v nedeľnom finále MS v Rige zdolali Fínsko 3:2 po predĺžení a získali 27. titul majstrov sveta:
Zdroj: 39711
Zdieľajte:

TSN (Kan.): "Paul sa stal hrdinom v predĺžení, Kanada dobyla na svetovom šampionáte zlato. Po troch úvodných prehrách v skupine sa zdalo nemožné, aby Kanaďania dosiahli na pódium, no napokon zvrátili svoje účinkovanie na MS k triumfálnemu koncu."

Ottawa Sun (Kan.): "Kanaďania sa dokázali neskutočne vrátiť do hry, po náročnom štarte na MS napokon vydolovali zlato po finálovom triumfe nad Fínskom. Hokejovú rozprávku pomohol dopísať do šťastného konca Nick Paul víťazným gólom v predĺžení po prihrávke od spoluhráča z Ottawy Connora Browna."

The Hockey News: "Kanada v repríze finále 2019 zdolala Fínov a stala sa prvým tímom v histórii, ktorá vyhrala svetový šampionát po prehrách v úvodných troch stretnutiach. Finále bolo perfektnou definíciou celého turnaja - Kanaďania začali pomalšie, postupne sa chytali a v závere našli cestu k víťazstvu."

Iltalehti (Fín.): "Strašný osud! "Levi" prehrali finále s Kanadou po predĺžení. Dovtedy fantastický šampionát sa zmenil v slzy."

Ilta-Sanomat (Fín.): "Pre "levov" mal šampionát najhoršie možné vyvrcholenie. Hráči prežívali po finálovej prehre obrovské sklamanie. V uliciach Helsínk však bolo striebro oslavované ako zlato."

Prečítajte si aj

MS 2021: Paul strelil rozhodujúci gól v 67. minúte a Kanada je po piatich rokoch majstrom sveta!

IIHF.com: "Kanada vyhrala zlato rovnajúce sa malému zázraku. Vo finále proti Fínsku rozhodol Nick Paul gólom v predĺžení 3 na 3 v čase 6:26. Kanada sa revanšovala "Suomi" sa prehru vo finále v roku 2019. Získala svoje tretie zlato za uplynulých šesť rokov."

AP: "Kanada pokorila Fínsko 3:2 a vybojovala 27. svetový titul. Zlato jej vystrelil Nick Paul, ktorý skóroval v predĺžení v situácii 2 na 1 po súhre so spoluhráčom z Ottawy Connorom Brownom. Bronz patrí Američanom, ktorí zvíťazili nad Nemeckom 6:1."

Blesk (ČR): "Z biedy k zlatu. Kanada znovu ukázala: nás nikdy neodpisujte! Zámorská veľmoc na MS trikrát za sebou prehrala, pôsobila akoby bez šťavy, do štvrťfinále prekĺzla až vďaka súhre iných výsledkov. Postup nemala vo svojich rukách. V nedeľu večer však držala v rukách pohár pre svetových šampiónov! V úžasnom finále zdolala Fínov v predĺžení. Suomi boli blízko k obhajobe, ale nakoniec smútia."

iDnes.cz: "Po piatich rokoch majstri, Kanade sa podarila odveta. Fíni zlato neobhájili. Kanaďania získali 27. titul a v historických tabuľkách sa vyrovnali Rusku."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články