Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Košice v Steel aréne víťazne, Žilina vstala z mŕtvych

Množstvo gólov, nejedno prekvapenie a hlavne, napínavý a dynamický hokej. Práve tým sa prezentovalo dnešné kolo domácej hokejovej extraligy.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

HK Poprad - HK 36 HANT Skalica 6:1 (1:0, 1:1, 4:0)

Góly: 10. Suchý, 33. Bezúch, 38. Takáč (Suchý,Paločko), 44. Sýkora (Suchý,Fabian), 50. Paločko (Kroták,Kasík), 52. Boltun (Kasík), 55. Hvila (Matis)

Vyrovnaný začiatok oboch tímov gólovo načal v 9. minúte Radoslav Suchý. Spomínaný hokejista zostal až do začiatku druhej tretiny jediným gólovým strelcom. V 33. minúte vyrovnával za pomoci Mareka Drtinu Juraj Bezúch. V zápätí však ,,kamzíkom" vrátil jednogólový náskok Samuel Takáč. V záverečnom dejstve sa domáci hokejisti poriadne rozstrieľali. V úvode tretiny bodoval najskôr Tomáš Sýkora, neskôr prekonal Romančíka strelou z prvej Matúš Paločko. Posledné skalické nádeje pochovali v poslednej desaťminútovke góly Petra Boltuna a Lukáša Hvilu.

Popradu víťazstvo na domácom ľade určite pomohlo, nielen po psychickej, ale aj bodovej stránke. S prvými Košicami totiž neustále držia krok. Z košického náskoku však nijako neukrojili, pretože ,,oceliari" dnes nad svojím súperom taktiež vyhrali. Skalica sa aj naďalej trápi na dne tabuľky, dnešná prehra teda iba zaklincovala ich predĺžený pobyt na chvoste.

HK Nitra - MHC Mountfield Martin 4:2 (3:2, 0:0, 1:0)

Góly: 1. Varga (Ďatelinka), 5. Varga (Markovič), 7. Slovák (Lelkeš, H. Ručkay), 10. Štefanka (Pupák), 20. Pupák (Štefanka, J. Ručkay), 59. H. Ručkay (J. Ručkay)

Skóre zápasu otvoril už 20 sekúnd po úvodnom vhadzovaní útočník hostí - Tibor Varga. Domácich hokejistov tento gól očividne prekvapil, Tibor Varga sa ale o slovo prihlásil aj v 5. minúte a potrestal tak nepozornú defenzívu Nitry. Po oddychovom čase sa však domácim Jakuba Čecha podarilo prekonať. Zaslúžil sa o to Marek Slovák strelou z medzikružia. Do konca prvej tretiny sa skóre menilo ešte jedenkrát, Juraj Štefanka totiž zoči-voči hosťovskému brankárovi na druhý pokus uspel. Po bezgólovej druhej 20-minútovke prišla vyrovnaná záverečná časť zápasu. Hosťom totiž stačilo streliť jeden gól na to, aby stretnutie posunuli do predĺženia. Ich nádeje pochoval strelou do brázdnej brány Henrich Ručkay.

Nitra si dnešným víťazstvom pozdvihla pošramotené sebavedomie a dostala obrovskú šancu posunúť sa v tabuľke smerom nahor. Naopak Martin iba predĺžil žalostnú sériu prehier, ktorá sa pýši už dvojciferným číslom. Ako to s klubom z Turca bude ďalej, nevedia prevdepodobne ani samotní hráči.

Dukla Trenčín - ŠHK 37 Piešťany 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)

Góly: 5. Petrovický (Šišovský,Gašparovič), 45. Melichárek (Nemec,Kozák), 46. Filo (Hlinka,Komínek)

Dnešný zápas patril (minimálne gólovo) hokejistom spod Trenčianskeho hradu. Už v 5. minúte otvoril skóre v prospech domácich Róbert Petrovický. Bezgólovú druhú tretinu napravili v záverečnej časti zápasu dva trenčianske góly. Najskôr sa v 45. minúte presadil Tibor Melichárek a o necelú minútu vstrelil piešťanskému gólmanovi futbalové ,,gajdy" Filo. ,,Havrani" sa ani počas nasledujúcich minút nedokázali gólovo presadiť a tak domácim hladko podľahli.

Dukla si dnešnou výhrou utvrdila 10 bodový náskok práve nad hokejistami z Piešťan. Tým sa v tohtoročnej sezóne nedarí tak dobre, ako v tej minulej. Už dlhšiu dobu sa totiž držia na 7. mieste celkového hodnotenia.

HC Košice - HKM Zvolen 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)

Góly: 13. Lapšanský (Drgoň), 32. Spilar (Jenčík), 34. Chovan (Stupka), 48. Jurík (Chovan), 60. Bartánus (Hrnka)

Súboj dvoch posledných extraligových majstrov otvoril až v 13. minúte hokejista Košíc - Adam Lapšanský. Započal tak celozápasovú gólovú nadvládu domácich. V druhej tretine ho presnými zásahmi podporili spoluhráči Gabriel Spilar a Matúš Chovan. Hostia sa z rozčarovania prebrali pomerne neskoro, keď sa v 48. minúte podarilo Lukášovi Juríkovi vsunúť gól do odkrytej brány. ,,Oceliari" svoj domáci triumf zaklincovali 11 sekúnd pred koncom stretnutia gólom Mareka Bartánusa.

Košice si pred stíhajúcim Popradom vďaka dnešku udržali solídny náskok. Svojou dobrou a vyrovnanou hrou iba potvrdili extraligovú dominanciu. Dnešná prehra môže Zvolen stáť 3. tabuľkovú priečku. Iba dva body ich delia od 4. Bystrice, ktorá by po úspešných samostatných nájazdoch nad Žilinou dohnala chýbajúci náskok.

MsHK DOXXbet Žilina - HC 05 Banská Bystrica 3:2sn (0:0, 2:1, 0:1-0:0)

Góly: 22. Jabrocký (Novotný), 38. Kristek (Procházka), 39. White (Kafka,Biro), 54. Hudec (Kudrna), rozhodujúci nájazd premenil Kristek

Diváci pod Strečnom dnes zažili veľmi kvalitný a hlavne napínavý hokej, i keď prvý gól zápasu padol až na začiatku druhej tretiny. Delovku z kruhu poslal na brankára hostí Jaroslav Jabrocký a očividne mieril presne. Do dvojgólového vedenia poslal ,,vlkov" ďalší Jaroslav, tentokrát Kristek. ,,Baranom" sa pred koncom stredného dejstva podarilo streliť kontaktný gól. Puk nastrelený Patrickom Whiteom nešťastne tečoval jeden z domácich hráčov a ten sa následne prešmykol do brány. Radosť z víťazstva zkazil Žilinčanom v 54. minúte Michal Hudec a poslal zápas do predĺženia. Keďže nastavenie času neviedlo k zmene skóre, nasledovali samostatné nájazdy, ktoré rozhodol gól domáceho Jaroslava Kristeka.

Výhra nad Žilinou by pre ,,baranov" znamenala posunutie sa v tabuľke na 3. miesto. Zisk jedného bodíka aj napriek tomu posunul Banskobystričanov ku Zvolenu, od ktorého ich momentálne delí iba jeden jediný bod. Žilina sa vďaka dvom ukoristeným bodom pridala k Martinu, s ktorým má zhodne po 18 bodov.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články