Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Túto prehru budeme ťažko tráviť, vraví Pardavý. Krištof vytkol oslabenia

RIGA - Slovenskí hokejisti utrpeli na MS v Rige prvú prehru v A-skupine. Vo štvrtkovom zápase proti Švajčiarsku podľahli súperovi hladko 1:8, pričom až päťkrát inkasovali v oslabení. Slováci klesli v tabuľke o skóre na tretie miesto s 9 bodmi, druhí Helevéti majú rovnaký počet bodov. O triumf Švajčiarov sa najvýraznejšie pričinili dvojgóloví Gregory Hofmann a Romain Loeffel. Piaty zápas na šampionáte odohrajú Slováci v sobotu o 19.15 SELČ proti Dánsku, Švajčiari sa v rovnaký deň o 15.15 predstavia proti Rusku.
Zdroj: 39602
Zdieľajte:

Ján Pardavý, asistent trénera SR: "Máme za sebou ťažkú prehru, ktorá sa ťažko trávi. V prvej tretine sme hrali solídny hokej, prestrieľali sme Švajčiarov. Päťminútové oslabenie nás dostalo dole, už sme potom neboli ten tím ako dovtedy. Musíme akceptovať tento výsledok, ale aj sa zlepšiť vo veľa veciach. V obrannom pásme sme robili veľa chýb, dostali sme veľa gólov a výsledok hovorí za všetko.

Prečítajte si aj

MS 2021: Švajčiarsko deklasovalo Slovensko, dvaja hráči skončili predčasne

Prehrali sme s veľmi kvalitným tímom, ale naša hra sa musí dvihnúť na vyššiu úroveň. Prvý zákrok Pospíšila bol náš prvý hit v zápase a už bol ocenený na trest do konca zápasu. Ďalšie vylúčenia vyplynuli z hry, súper nás prekorčuľoval, všade bol rýchlejší. Vylúčení bolo dosť, ale najmä gólov v oslabeniach bolo veľa. Nad vystriedaním brankára Hudáčka sme nerozmýšľali, nemohol za góly. Musíme ho držať v tempe, aby cítil, že je pre nás dôležitý."

Prečítajte si aj

Štáb RTVS cestuje v piatok do Rigy: Definitívne o tom rozhodol gól Gernáta na 2:1 proti Rusku

Michal Krištof, strelec jediného gólu Slovenska: "V prvej tretine sme hrali dobre, potom už nie. Takže to dobré z úvodnej dvadsaťminútovky si musíme zobrať a na to zlé musíme zabudnúť. Hrali sme príliš veľa oslabení, na takomto fóre si to nemôžeme dovoliť. Máme teraz deň voľna, musíme sa dobre pripraviť na ďalší zápas."

Prečítajte si aj

Slovan mení ľadovú plochu na fínsky rozmer: Reakcia na káder a herný štýl Bratislavčanov
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články