Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Kelemen má za sebou jeden zo snov, Gernát vyzval k opatrnosti, Podkonický ocenil debutantov

RIGA - Hokejisti Slovenska zvíťazili aj vo svojom treťom zápase na MS v Rige. V stretnutí dvoch doteraz nezdolaných tímov si poradili s Ruskom 3:1 a v tabuľke základnej A-skupiny majú plný počet 9 bodov. Slováci išli do vedenia v 31. minúte, keď sa vo svojom prvom zápase na MS presadil Miloš Kelemen. O náskok však prišli už o 66 sekúnd po góle Alexandra Barabanova v presilovke. Víťazný gól Slovenska strelil v 54. minúte obranca Martin Gernát v presilovke. Na 3:1 uzavrel kapitán Marek Ďaloga strelou do prázdnej bránky.
Zdroj: 39559
Zdieľajte:

Martin Gernát, obranca SR, strelec víťazného gólu: "Chceli sme hrať náš hokej, rýchly hokej a dlho držať vyrovnaný stav. Postupne sme sa dostávali do tlaku, vytvorili sme si aj šance. Strelený gól nás nakopol. Po ňom sme si povedali, že sa s nimi dá hrať. Chceli sme hrať agresívne, tvrdo. Dohrávali sme súboje, po ktorých sme získavali puky. Aj vďaka tomu sme vyhrali. Neriešili sme, koľko bodov budeme mať po troch zápasoch, chceli sme ísť od zápasu k zápasu. Sme však šťastní, že máme 9 bodov. Musíme si vážiť to, kde sme teraz, ale ešte nie je koniec. Ešte nás čakajú štyri zápasy v skupine a všeličo sa môže zvrtnúť. Musíme ísť naďalej od zápasu k zápasu."

Prečítajte si aj

MS 2021: Slovensko porazilo Rusko a vedie tabuľku A skupiny!

Andrej Podkonický, asistent trénera SR: "Sme veľmi spokojní. Od začiatku zápasu sme predvádzali bojovný výkon. Vedeli sme, že Rusi výborne korčuľujú a sú silní v súbojoch jeden na jedného. Chceli sme sa im vyrovnať a to sa nám podarilo. Gratulujem tímu k skvelému výsledku. Zdolať Rusov je pre nás veľká vec, určite nám to dodá sily do turnaja, ktorý bude ešte dlhý. Asi nikto nečakal, že vyhráme prvé tri zápasy, ale hráči si to zaslúžili za tvrdú prácu. Štyria debutanti, ktorí dnes odohrali prvý zápas na MS, podali veľmi dobrý výkon na to, že hrali prvý zápas na takomto turnaji. Máme mladý tím a hráči výkonmi na ľade ukazujú, že si nomináciu zaslúžili."

Prečítajte si aj

Ján Pardavý objasnil, prečo zo zostavy vypadli Nemec a Grman

Miloš Kelemen, strelec prvého gólu SR: "Výborný pocit, jeden zo splnených snov, zvlášť proti Rusku. Som rád, že mi to padlo. So spoluhráčmi z útoku sa poznáme už dlhšie, všetci sme rýchli a vieme si to hodiť."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články