Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Rusi do Rigy s kvartetom hráčov z NHL, Kanada zatiaľ bez výrazných hviezd

MOSKVA - Ruskú hokejovú reprezentáciu posilnia na MS v Rige obrancovia Nikita Zadorov z Chicaga a Arťom Zub z Ottawy. Tréner zbornej Valerij Bragin tak má istých už štyroch hráčov z NHL, účasť predtým prisľúbili aj zadák Vladislav Gavrikov a útočník Michail Grigorenko z Columbusu. Ich štart potvrdila na sociálnej sieti Ruská hokejová federácia.
Zdroj: 39262
Zdieľajte:

Dvadsaťšesťročný Zadorov už reprezentoval svoju krajinu na MS 2019 na Slovensku, kde Rusi vybojovali bronz. V NHL hral v minulosti za Buffalo a Colorado, v tejto sezóne si v drese Chicaga pripísal v 55 zápasoch osem bodov za gól a sedem asistencií. O rok mladší Zub má za sebou premiérovú sezónu v zámorskej profilige, kam odišiel z Petrohradu.

Prečítajte si aj

Do Slovana Bratislava prišiel 16-ročný slovenský reprezentant

V 46 stretnutiach za Ottawu nazbieral 14 bodov (3+11). Olympijský víťaz z Pjongčangu 2018 sa chystá na štvrtý veľký turnaj a zatiaľ zakaždým si priviezol medailu, z MS 2017 a 2019 má bronz. Rusi budú 24. mája súperom Slovákov v základnej A-skupine MS, v nej sa stretnú aj s Českom, Veľkou Britániou, Dánskom, Švajčiarskom, Švédskom a Bieloruskom.

Prečítajte si aj

Radovan Bondra rozšíril slovenskú enklávu v Česku

Kanadská hokejová reprezentácia sa na MS v Rige predstaví s viacerými zaujímavými hráčmi z NHL, v predbežnom menoslove však chýbajú väčšie hviezdy. Vedenie národného tímu zatiaľ nezverejnilo oficiálnu nomináciu na šampionát, podľa zámorských médií už ale prisľúbili účasť brankári Darcy Kuemper, Adin Hill (obaja Arizona Coyotes), obrancovia Colin Miller (Buffalo Sabres), Troy Stecher (Detroit Red Wings), Sean Walker (Los Angele Kings) či útočníci Connor Brown, Nick Paul (obaja Ottawa Senators), Maxime Comtois, Adam Henrique (obaja Anaheim Ducks), Dillon Dubé (Calgary Flames), Andrew Mangapiane (obaja Calgary Flames), Brandon Hagel či Brandon Pirri (obaja Chicago Blackhawks).

Prečítajte si aj

Dávid Bondra opäť bude hrať na Slovensku, nevracia sa ale do extraligy

Šancu dostane aj niekoľko mladíkov, podľa TSN je medzi nimi aj vlaňajšia desiatka draftu Cole Perfetti, nádej Winnipegu Jets. Zatiaľ je známych prvých 25 nominovaných mien (traja brankári, ôsmi obrancovia, 14 útočníci), každý tím môže tento rok zaradiť na šampionátovú súpisku až 28 hráčov.

Prečítajte si aj

Matador zo Skalice pokračuje vo Francúzsku, v ktorom hrá od roku 2006

Predbežná nominácia Kanady na MS v Rige:

Brankári: Darcy Kuemper, Adin Hill (obaja Arizona Coyotes), Michael DiPietro (Utica Comets/AHL)

Obrancovia: Kevin Bahl (New Jersey Devils), Nicolas Beaudin (Chicago Blackhawks), Mario Ferraro (San Jose Sharks), Colin Miller (Buffalo Sabres), Owen Power (University of Michigan/NCAA), Braden Schneider (Hartford Wolf Pack/AHL), Troy Stecher (Detroit Red Wings), Sean Walker (Los Angele Kings)

Prečítajte si aj

Košice angažovali kanadského obrancu z Innsbrucku

Útočníci: Jareth Anderson-Dolan (Los Angeles Kings), Connor Brown (Ottawa Senators), Michael Bunting (Arizona Coyotes), Maxime Comtois (Anaheim Ducks), Justin Danforth (Viťaz Podoľsk/KHL), Dillon Dubé (Calgary Flames), Liam Foudy (Columbus Blue Jackets), Brandon Hagel (Chicago Blackhawks), Adam Henrique (Anaheim Ducks), Andrew Mangapiane (Calgary Flames), Nick Paul (Ottawa Senators), Cole Perfetti (Manitoba Moose/AHL), Brandon Pirri (Chicago Blackhawks), Gabriel Vilardi (Los Angeles Kings)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články