Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Haščák a Matej Tomek prestupujú do Česka

BRNO - Slovenský útočník Marcel Haščák prestupuje z HK Poprad do HC Kometa Brno. Český klub o tom informoval na oficiálnej stránke.
Zdroj: 37686
Zdieľajte:

Marcel Haščák už v minulosti obliekal dres Brna, ktorému výraznou mierou pomohol k dvom majstrovským titulom v rokoch 2017 a 2018. Pred touto sezónou sa po desiatich rokoch vrátil do Popradu po dvojročnom angažmáne v Košiciach s cieľom vybojovať pre rodný klub premiérový titul.

Prečítajte si aj

V kádri SR pred MS skončil brankár a dvaja útočníci, možno prídu finalisti zo Zvolena a Popradu

Zverenci trénera Petra Mikulu však ťahali za kratší koniec vo finále extraligy proti Zvolenu a sériu prehrali 1:4 na zápasy. 34-ročný skúsený slovenský reprezentant má za sebou najlepšiu sezónu v kariére. V 58 zápasoch nazbieral 79 bodov (43+36). Novou posilou HC Kometa Brno sa stal aj slovenský brankár Matej Tomek, ktorý sa do Česka sťahuje po ročnom pôsobení vo fínskej SaiPe. V súvislosti s 23-ročným bratislavským rodákom sa skloňovala možnosť posilnenia Slovana Bratislava.

Prečítajte si aj

Slovan hľadá brankára, Parks odišiel

"Marcel Haščák sa vracia na známe miesto. Je to špičkový a skúsený hráč, ktorý dokáže šance nielen pripraviť, ale aj premeniť. Takéhoto útočníka sme do tímu potrebovali a veľmi sa na neho spoliehame ohľadom produktivity," uviedol k opätovnému zisku kanoniera Marcela Haščáka tréner Brna Jiří Kalous. "Diskutovaná otázka gólmana je tiež vyriešená. Hovorili sme s niekoľkými brankármi a dohodli sme s Matejom Tomekom, ktorý je vo výbornom veku a má medzinárodné skúsenosti. Chytal v zámorí aj vo Fínsku. Máme na neho veľmi dobré referencie. Matej má aj výborné parametre, meria 191 centimetrov. S Lukášom Klimešom vytvorí stabilnú brankársku dvojku," doplnil Kalous.

Prečítajte si aj

Rysy, alebo Zvonári? Nová éra Spišskej Novej Vsi je v rukách priaznivcov
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hc-kometa.cz

Diskusia

Podobné články