Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Rysy, alebo Zvonári? Nová éra Spišskej Novej Vsi je v rukách priaznivcov

SPIŠSKÁ NOVÁ VES - Klub HK Spišská Nová Ves sa po jedenástich rokoch pripravuje na návrat najvyššej súťaže.
Zdroj: 39165
Zdieľajte:

Spišskonovoveskí hokejisti v polovici apríla spečatili postup do Tipos extraligy. Východniari zakončili náročný trojročný proces vo veľkom štýle. Pri tejto príležitosti sa činovníci klubu rozhodli pre zmenu loga, ku ktorým by mohlo dôjsť po takmer dvadsiatich rokoch. Fanúšikovia na facebooku môžu do stredy 12.5. (20:00) hlasovať za dva návrhy.

Prečítajte si aj

Zdeno Chára si prišiel na pekné milióny: V hviezdnej NHL zarobil najviac zo všetkých Slovákov

"Milí fanúšikovia novoveského hokeja,

po skončení sezóny sme sľúbili viaceré kroky. Jedným z nich je aj zmena loga nášho klubu. Pripravili sme pre vás dva návrhy a budeme radi, ak nám svojim hlasom pomôžete vybrať.

Pri výbere oboch návrhov sme sa snažili vychádzať z lokality, kde pôsobíme, pretože sme na Spišskú Novú Ves pyšní a hrdí.

Prvý variant je „zvierací“.

Zvolili sme rysa, a to z dvoch hlavných dôvodov, a síce, že Spišská Nová Ves, resp. Slovenský raj je jednou z mála lokalít, kde sa rys vyskytuje.

Prečítajte si aj

Ďalšie obete koronavírusu: Svet v jeden deň prišiel o dvoch zlatých olympijských medailistov

Druhým dôvodom je to, že ešte žiaden športový klub na Slovensku nemá rysa v názve. Rys je chránené zviera, je to lovec a má výborný zrak.

Druhý variant sú „zvonare“ resp. zvonári, a odkazuje na tradíciu v meste Spišská Nová Ves a na našu dominantu - najvyššiu kostolnú vežu na Slovensku s výškou 87m, ktorej dominujú dva hlavné zvony Urban a Concordia, ktoré spolu vážia takmer osem ton. Zvon je jedným z hlavných symbolov už od stredoveku a jednou z jeho častí je „srdce“, ktoré naráža na veniec zvona.

Prečítajte si aj

Exprešovský viceprimátor a reprezentant trvá na svojej nevine a očakáva oslobodzujúci verdikt

Nám sa oba návrhy veľmi páčia a veríme, že budete s nimi spokojní aj vy, farebne budú logá ladené do klubových farieb modrej, bielej a žltej a pre obe varianty máme vymyslené ďalšie marketingové kroky," uviedli podrobnosti Spišiaci na sociálnej sieti.

ANKETA: Ktoré logo Spišskej Novej Vsi sa vám páči?

  • Rysy.

    30%

  • Zvonáre.

    22%

  • Aktuálne.

    46%

  • Logo neriešim, len nech podávajú adekvátne výkony.

    3%

Zdieľajte:
Zdroj informácií: facebook.com

Diskusia

Podobné články