Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Hrivík sa po troch rokoch vracia do Kontinentálnej hokejovej ligy

MOSKVA - Slovenský hokejový útočník Marek Hrivík podpísal zmluvu s klubom Torpedo Nižnij Novgorod, ktorý pôsobí v Kontinentálnej hokejovej lige. Do KHL sa vrátil po dvoch rokoch vo Švédsku, pričom v ročníku 2020/2021 bol najproduktívnejší hráč najvyššej švédskej súťaže.
Zdroj: 32745
Zdieľajte:

"Marek by mal byť oživením nášho útoku. Je to talentovaný útočník, ktorý má všetky predpoklady, aby sa stal produktívnym centrom Torpeda. Má dobré fyzické parametre, výborne korčuľuje a vyniká aj schopnosťou nájsť spoluhráča vo výhodnej streleckej pozícii. Navyše je schopný hrať viac než 20 minút za zápas a aj to je pre nás dôležité," uviedol hlavný tréner Torpeda David Nemirovsky.

Prečítajte si aj

Abdul skončil v KHL, čaká ho premiéra v Tipsport extralige

Hrivík si KHL vyskúšal v sezóne 2018/2019 v drese Víťaza Podoľsk. V 26 zápasoch dosiahol bilanciu 8 gólov a 7 asistencií. Následne zamieril do švédskeho Leksandu. V prvej sezóne nazbieral 30 bodov, v ročníku 2020/2021 však bodovo "explodoval" a s 51 bodmi za 14 gólov a 37 asistencií ovládol kanadské bodovanie elitnej švédskej súťaže. Zároveň dostal aj ocenenie MVP pre najužitočnejšieho hráča ligy.

Prečítajte si aj

Hradec Králové získal Jana Šťastného, dvoch legionárov Michaloviec a gólmana Nových Zámkov
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články