Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Skokan netuší, čo sa stalo Haščákovi: Nebol ani v kabíne

ZVOLEN - Zvolenom s Popradom predikovali, že ľudia uvidia kvalitnú finálovú sériu. Hneď v prvom dueli sa to naplnilo. Pekné ofenzívne divadlo vyhrali hráči spod Pustého hradu.
Zdroj: 39330
Zdieľajte:

"Je to iný štýl hokeja, ako tomu bolo proti Michalovciam. Prvá tretina z našej strany bola celkom dobrá. Neskôr Zvolen prevzal iniciatívu. Škoda, že som v tretej tretine nastrelil hráča. To sa však stáva. Prehrávame 0:1, ale ideme ďalej," nevnímal tragicky úvodné finálové zakopnutie vo Zvolene jeden z popradských ťahúňov Dávid Skokan.

Prečítajte si aj

Jaromír Jágr po rýchlom návrate do extraligy: Kým otec dýcha, ja budem hrať

Už úvodné dejstvo bolo divoké, keď kamzíci za pár sekúnd otočili výsledok z 1:0 na 1:2. Konečné skóre sa zastavilo v pomere 5:3 pre dvojnásobného majstra republiky. Zápas výborne vyšiel Václavovi Stupkovi, ktorý dvomi gólmi prispel k cennému víťazstvu HKM. "Pri rozhodujúcom góle som urobil. Nevadí, hocikomu sa to môže stať. Najbližšie sa to môže týkať nejakého Zvolenčana. O tom je hokej. Chyby sa robia," pokračoval Skokan. Rodák spod Tatier je súčasťou obávaného útočného trojzáprahu Popradčanov. Poslednú dvadsaťminútovku ale museli tréneri redukovať útoky. Z doteraz nejasného dôvodu vypadol kanonier Marcel Haščák. "Ani sám neviem, čo sa stalo. Nie je ani v šatni," poznamenal Skokan k svojej útočnej dvojičke.

Prečítajte si aj

Zvolen zvládol prvý finálový súboj, Poprad dohrával bez dvojice kľúčových postáv

Finále extraligy sa už môže uskutočňovať za prítomnosti divákov, ktorí celý rok sledovali napínavé stretnutia svojich idolov len z pohodlia obývačiek. Zvolen uvoľnil do predaja 910 lístkov, avšak cestu na staručký štadión pod Pustým hradom si našli len tri stovky. Vývoj pandemickej situácie umožňuje organizovanie podujatí s ľuďmi, ale vyžaduje si to až príliš prehnané množstvo testovaní pred a v deň zápasov. Zrejme tento aspekt odradil väčší počet priaznivcov.

Prečítajte si aj

Ján Lašák nateraz končí ako tréner brankárov SR, uviedol dva dôvody

"Samozrejme, hralo sa inak. Aj keď neboli plné tribúny, ale fanúšikov bolo počuť. Ďakujeme im za to," podotkol stredný útočník elitnej formácie Popradu a pred piatkovým večerom dodal: "Vieme približne, čo súper hrá. Stoja proti sebe dva ofenzívne kluby. Čo si odnesieme do druhého zápasu? Myslím si, že nemáme dôvod niečo meniť. Treba hrať opäť aktívne, no dať o jeden gól viac ako Zvolen," prezradil nádejný recept na vyrovnanie finálových bojov Dávid Skokan.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články