Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Poslanci Prešova schválili memorandum o vstupe klubu do extraligy

PREŠOV - Po zasadaní mestského zastupiteľstva je Prešov opäť bližšie k hokejovej extralige. Mesto Prešov a členovia predstavenstva extraligového klubu HC 05 Banská Bystrica podpismi memoranda deklarovali vôľu zabezpečiť všetky postupy potrebné pre účinkovanie prešovského klubu v extraligovej sezóne 2020/2021.
Zdroj: 37377
Zdieľajte:

"Účastníci tohto memoranda týmto vyjadrujú svoju vôľu vykonávať všetky potrebné úkony na to, aby sa v hokejovej sezóne 2021/2022 hrala na zimnom štadióne v Prešove (ICE Aréna) najvyššia hokejová súťaž v SR, a to Tipos Extraliga. Účastníci tohto memoranda zároveň deklarujú, že v prípade úspechu tohto projektu majú záujem na tom, aby bol tento projekt realizovaný aj v nasledujúcich hokejových sezónach,“ uvádza sa v memorande.

Prečítajte si aj

Jágr opäť doviedol Kladno do extraligy, pod úspech sa podpísal aj slovenský brankár

Memorandum najskôr schválila mestská rada, ďalší krok bol súhlas mestského zastupiteľstva. Poslanci napokon schválili pôvodné znenie s drobnými úpravami. V memorande napokon nefiguruje spoločnosť HC '05 Banská Bystrica, ale zástupcovia mesta a fyzické osoby. Podľa informácií denníka Korzár sú nimi členovia predstavenstva banskobystrického klubu Juraj Koval a Roman Porubský.

Prečítajte si aj

Ján Lašák nateraz končí ako tréner brankárov SR, uviedol dva dôvody

Banskobystrický klub pritom nedávno dementoval špekulácie o odchode klubu do Prešova. Zatiaľ nie je jasné, ktorý klub príde s licenciou. "Náš záujem je, aby extraliga nebola v Prešove iba na jeden rok, ale na dlhšie. Dostali sme prísľub, že spravia všetko pre to, aby extraliga ostala v meste aj dlhšie," povedala primátorka Prešova Andrea Turčanová.

ANKETA: Mal by sa Prešov vrátiť do extraligy po 23 rokoch?

  • Áno, ale nech si to vybojuje.

    89%

  • Nie, v minulosti nebol prínosom.

    11%

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články