Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Taktické prekvapenia už nebudú, Mikulov zámer nevyšiel

MICHALOVCE - S prekvapujúcim stavom 2:0 na zápasy pôjdu Michalovčania cez víkend pod Tatry. V oboch domácich zápasoch podržal mužstvo výraznou mierou brankár Stanislav Škorvánek.
Zdroj: 39226
Zdieľajte:

Aj piatok bol pre Zemplínčanov prajný. Víťazstvo získali až po samostatných nájazdoch, ktoré im vystrelil Pavol Regenda. "Celé nájazdy boli vyrovnané. Snažil som sa byť nad vecou a som rád, že sa to podarilo," povedal po druhom víťazstve v semifinálovej sérii s Popradom gólman Michaloviec Stanislav Škorvánek.

Prečítajte si aj

Útočník Zvolena leží v nemocnici s prasknutou spánkovou kosťou a krvácaním do mozgu

Čierno-oranžoví sa sami pravdupovediac dostali do zložitej situácie. V samom závere tretej tretiny už boli možno mysľou v kabíne, keď prišiel dobre vystrelený puk od Dalhuisena tridsaťšesť sekúnd pred koncom, ktorý znamenal stav 2:2. "Myslím, že to ešte niekto tečoval, preto sa zmenil let puku. Tiež som mal pocit, že to išlo niekam hore. Je to však história a nebudeme to už riešiť. Som rád, že tak či onak sme vyhrali," priblížil finiš riadneho hracieho času. Žilinský rodák dvakrát čelil kanadskému hráčovi Seigovi. Ich súboj dopadol výsledkom 1:1. Najskôr Škorvánek inkasoval, ale v rozhodujúcej chvíli zatiahol roletu ako skúsený mazák a michalovská lavička vyskočila od radosti z druhého získaného semifinálového bodu.

Prečítajte si aj

Druhé semifinále Michaloviec s Popradom rozhodla až nájazdová dráma

"Nejak som to neprežíval. Je to stále hokej a sú aj dôležitejšie veci. S tým som do toho išiel a nerobil som na seba zbytočný tlak. Zatiaľ ideme deň po dni. Teraz sa pripravíme na pokračovanie zápasov v Poprade," uviedol Škorvánek. Brankárskou jednotkou tímu mal byť skúsenejší Tomáš Tomek. Prvé kolo play-off však nebolo z jeho strany optimálne. "Užívam si momentálne chvíle. Predsa len chcem stále chytať. Okrem toho vyhrávame, a to je najdôležitejšie." Budúci týždeň nasledujú duely pod Tatrami. V prípade ďalšieho úspechu budú Michalovce disponovať mečbalom. "Uvidíme, čo nám prinesie hneď pondelkový zápas. Myslím si, že sa už vzájomne nemáme čím prekvapiť, keďže už máme za sebou vyše desať stretnutí v sezóne. Môže sa to zlomiť na jednej chybe, alebo góle. V Poprade to bude určite iné ako u nás. Popradčania možno budú mať psychickú výhodu z domáceho ľadu, my aj z toho dôvodu, že sme vo vedení série. Veľké taktické prekvapenia už nenastanú," uzavrel Škorvánek.

Prečítajte si aj

V Žiline rozhodol až 24 nájazd: Vlci smútia, Spišiaci po dráme slávia postup do Tipos extraligy!

"Opäť to bolo vyrovnané. Výhra mohla pripadnúť ako nám, tak aj im. Rozhodlo asi šťastie. V predĺžení sme boli lepší, ale bezvýsledne," povedala popradská dvojka brankára Vošvrdu Peter Hamerlík. 39-ročný skúsený gólman je častejšie s dekou na ramenách na striedačke, ale druhé semifinále v Michalovciach si zachytal tiež. Samostatné nájazdy príliš nevychádzali jeho kolegovi, a tak prstom na neho ukázal tréner Peter Mikula. Sezónna posila z Bratislava Capitals chytila štyri domáce pokusy. Prestreliť ho nedokázali McCormack, Bartánus, Lalancette a Korhonen. Podarilo sa to iba Regendovi a o výsledku 3:2sn bolo rozhodnuté.

Prečítajte si aj

VIDEO Slovenskí mladíci ukázali kvalitu: Gólový uragán v záverečnej tretine otočil derby s Českom

"Určite sa mi to už v kariére stalo, ale presnejšie si na to nespomínam. V tomto má brankár výhodu, že nejde na neho tlak. Snažil som sa pokryť prvý aj druhý nájazd a takto som chcel pokračovať. Chcel som chalanom dať nádej na úspech, no nevyšlo to," doplnil Peter Hamerlík na margo svojho krátkeho pôsobenia medzi tromi žŕdkami.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články