Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Miroslav Mosnár: Oslava a podobné slová nechcem počuť, Žilina sériu ešte nezabalila

SPIŠSKÁ NOVÁ VES - Existuje obrovská šanca, že sa prvýkrát od roku 2010 vráti Tipos extraliga do regiónu Spiša. Novoveskí hokejisti tri razy oskalpovali veľkého favorita zo Žiliny a keď zvládnu piate finále pod Dubňom, účasť medzi elitou im už nikto nezoberie.
Zdroj: 39205
Zdieľajte:

Spišskonovoveský tréner Miroslav Mosnár na úvod porovnal dve stretnutia na domácom ľade. "Začiatok pondelkového zápasu bol v poriadku. Na kolená nás však zrazil prvý žilinský gól. Následne sme inkasovali ešte dvakrát. Psychicky sme išli dole a vlieklo sa to s nami až do konca. Jednoducho to bol zápas, v ktorom nám nič nevychádzalo," uviedol na margo tretieho finále na Spiši.

Prečítajte si aj

Popradčania cítia po dlhšej pauze hlad, Michalovce ju chcú využiť

Jeho tím nepodržal ani gólman Melicherčík, ktorý po nešťastných góloch ostal v bráne a vypil si kalich horkosti do dna. Na druhý deň však na neho nemohol nikto povedať ani jedno krivé slovo. Všetky šance Žiliny na ňom stroskotali a finálovú tortu ozdobil o čerešničku v podobe čistého konta. "Obrany obojstranne pracovali zodpovedne. Šťastie sa priklonilo k nám. Strelili sme gól, ktorý rozhodol. Hostia sa ale nevzdávali a dokonca pohrozili strelami, ktoré takmer skončili v bránke," pokračoval bratislavský rodák, ktorý v aktuálnej sezóne posilnil Spišiakov po neúspešnom pôsobení v Martine. Vlkom evidentne pomohla pozorná hra v strednom pásme. Žilinčania vytvorili výborný obranný val. S tým sa po prvej prehre v sérii museli Spišiaci vysporiadať.

Prečítajte si aj

Pandémia koronavírusu zrušila prestížny turnaj

"Vedeli sme, čo máme robiť. Napriek tomu nám to nešlo podľa predstáv. Určite to bolo ovplyvnené aj nepriaznivým výsledkom. Nefungovala spolupráca ani medzi hráčmi, a takisto hlavy neboli nastavené správne." Ak by sa Spišská Nová Ves presadila v oboch domácich zápasoch, dátum 13. apríl 2021 sa mohol pre ňu po jedenástich rokoch zapísať do klubovej kroniky zlatými písmenami. Mosnár ale nemá rád takéto prehnané tvrdenia. "Nevidím to v takomto svetle, pretože súper je kvalitný. Musíme rešpektovať, že poraziť Žilinu 4:0 na zápasy je nemožné. Rovnako tak ovládla základnú časť a nastrieľala najviac gólov. To sú fakty, ktoré sa nedajú oklamať," krotil nadšenie domáci kouč z vypracovaného vedenia v sérii 3:1.

Prečítajte si aj

HK Spišská Nová Ves krok od postupu medzi elitu: Finálovú drámu číslo štyri rozhodol jediný gól

Takéto skóre je samozrejme lákavé a akákoľvek nasledujúca výhra všetko skončí. Aj pri tejto otázke je 52-ročný kormidelník opatrný. "Nechcem nič predbiehať. Oslava a podobné slová nechcem počuť. Ideme krok po kroku a Žilina nám určite nič nedaruje. Sériu ešte určite nezabalila," vyslovil sa varovným hlasom Miroslav Mosnár pri poslednej odpovedi.

ANKETA: Ktoré mužstvo sa stane novým účastníkom Tipos extraligy sezóny 2021/22?

  • Spišská Nová Ves.

    82%

  • Žilina.

    18%

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články