Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Desaťkrát v sezóne, prvý raz v play-off a bez statusu favorita

BRATISLAVA - Semifinálová séria hokejovej Kaufland play off Tipos extraligy medzi HK Dukla Ingema Michalovce a HK Poprad nebude mať jednoznačného favorita. Výhodu domáceho prostredia v úvodných dvoch zápasoch a aj v prípadnom rozhodujúcom siedmom budú mať hráči Michaloviec. Tí mali na druhom mieste v základnej časti o štyri body viac než tretí Poprad (99:95).
Zdroj: 39122
Zdieľajte:

Michalovce pôsobia v najvyššej slovenskej súťaži iba druhú sezónu. Keďže v minulom ročníku sa vyraďovacia časť pre pandémiu koronavírusu nehrala, je aktuálna play off pre nich prvá v histórii. Poprad je tradičný účastník vyraďovacích bojov, no ďalej než do semifinále sa zatiaľ naposledy dostal pred 10 rokmi v sezóne 2010/2011.

Prečítajte si aj

Miroslav Mosnár: Oslava a podobné slová nechcem počuť, Žilina sériu ešte nezabalila

Oba tímy netaja vysoké ambície a potvrdili ich aj v základnej časti. Pozíciu favoritov potvrdili aj vo štvrťfinále. Popradčania vyradili Detvu už po štyroch zápasoch a pred semifinále mali deväťdňové zápasové voľno. Séria Michaloviec s Duklou Trenčín, ktorá postúpila z predkola play off, bola dramatickejšia. Michalovce viedli 3:1, Trenčín však znížil na 2:3, no v predĺžení šiesteho zápasu rozhodol o postupe východniarov Marek Bartánus.

Prečítajte si aj

Popradčania cítia po dlhšej pauze hlad, Michalovce ju chcú využiť

Od septembra 2020 sa Michalovce stretli s Popradom až desaťkrát. Šesť zápasov bolo extraligových, tri v rámci Kaufland Tipsport cupu a jeden prípravný. Hoci ide pre Michalovce o prvú play off v slovenskej extralige, s "kamzíkmi" majú pomerne čerstvú skúsenosť z vyraďovacích bojov. Tímy totiž na seba narazili v semifinále pohárovej súťaže a dvojzápas vyhrali po výsledkoch 1:0 a 3:1 Popradčania.

Prečítajte si aj

NHL: Černák bodoval pri vysokej prehre Tampy, Washington zhltol Philadelphiu, Boston už šesť duelov bez Haláka

Vzájomné zápasy v základnej časti priniesli vyrovnané výsledky a iba prvý duel sa skončil iným ako najtesnejším rozdielom (Poprad vyhral 5:3). Vzájomná bilancia zápasov v prebiehajúcej sezóne z pohľadu Michaloviec: 3:5, 2:1 sn (v), 2:3 sn (v), 4:3, 3:4pp, 3:2 (v)

Michalovce - Poprad v play off: tímy sa v play off doteraz nestretli

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články