Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Zvolen zlomil druhý zápas série proti Novým Zámkom v tretej tretine, hrdinom Zuzin

ZVOLEN - Hokejisti HKM Zvolen zvíťazili v druhom zápase štvrťfinále Kaufland play off Tipos extraligy nad HC Mikron Nové Zámky 4:1 a v sérii vedú 2:0.
Zdroj: 39103
Zdieľajte:

HKM Zvolen – HC Mikron Nové Zámky 4:1 (1:0, 0:1, 3:0)

Góly: 20. Zuzin (Viedenský, J. Mikúš), 55. Zuzin (Viedenský), 57. Puliš (Zuzin, Viedenský), 59. Nuutinen – 33. Števuliak (Rogoň). Rozhodovali: J. Tvrdoň, M. Korba – Synek, M. Orolin, vylúčení na 2 min: 7:12, vyššie tresty: J. Mikúš (Zvolen) 5 + DKZ za podkopnutie, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, bez divákov.

/stav série: 2:0/

Prečítajte si aj

Majster Slovenska v drese Dukly Trenčín pokračuje v Nemecku

Zvolen: Rahm – Kotvan, Betker, Melancon, Ivan, Kubka, Hraško, Meliško – Kelemen, J. Mikúš, R. Bondra – Nuutinen, Puliš, McPherson – Stupka, Viedenský, Zuzin – Marcinek, Tibenský, Kolenič – Jedlička od 35. min.

N. Zámky: Kiviaho – Hain, Västilä, Holenda , Fereta, M. Roman, P. Mikuš, Šeliga – Števuliak, Doggett, Rogoň – T. Varga, J. Jurík, Okoličány – Majdan, Seppänen, Obdržálek – Andrisík, Ondrušek, Záhradník

Duel sa začal tlakom Zvolena, ktorý si však nevytváral šance. Prvú vážnejšiu mali hostia v štvrtej minúte, no voľný Doggett z dvoch metrov Rahma neprekonal. Domáci výraznejšie pohrozili až v siedmej minúte Marcinekom, najmä jeho druhý pokus si pýtal gól, no bekhendom netrafil odkrytú bránku. Hostia nevyťažili vedenie ani v presilovke, Števuliak stroskotal na gólmanovi HKM. Potom sa v dobrej šanci ocitol na opačnej strane Puliš, ktorý zblízka nepokoril Kiviaha a bol faulovaný. V následnej početnej výhode nevyužil dobrú príležitosť Kelemen. V presilovke napokon gól padol v závere tretiny. Zvolenčania hrali piati proti trom a rozobrali súpera, pre Zuzina nebol problém poslať puk do odkrytej bránky hostí – 1:0.

V strednej časti najprv hokejisti spod Pustého hradu nevyužili presilovku. Dobré možnosti mali Viedenský a Bondra. Prvý menovaný aj v hre piatich proti piatim nebezpečne pohrozil z medzikružia, proti bol Kiviaho. Zblízka sa potom nepresadili Marcinek a Kolenič a v početnej výhode nesupeli ani Mikúš s McPhersonom. Prišiel tak trest. Rogoň vybojoval puk v útočnom pásme, prihral ho v 33. minúte Števuliakovi a ten z kruhu tvrdo vypálil – 1:1. Následne išiel predčasne pod sprchy za podkopnutie domáci Mikúš. Novým Zámkam sa črtala päťminútová presilovka, na jej začiatku dobre strieľali Števuliak s Doggettom, ale potom prišli dva fauly z ich strany a kratšie početné výhody nevyužil pre zmenu Zvolen.

V tretej tretine oba tímy najprv nevyužili presilovky. Šance mali na strane hostí Varga a na domácej McPherson. Bola to vyrovnaná partia, ale s pribúdajúcim časom sa viac tlačil dopredu "rytieri" spod Pustého hradu. Viac útočili i strieľali, mali miestami drvivú prevahu v pásme a dokázali skórovať. V 55. minúte sa po vyhratom buly Viedenského presadil spoza kruhu Zuzin – 2:1. Hosťom sa potom zranil Rogoň, ale Zvolenčania hrali presilovku a využili ju zásluhou Puliša, ktorý sa presadil z dorážky po strele Zuzina. O zápase tak bolo rozhodnuté. Poistku pridal ešte štvrtým gólom do prázdnej bránky Nuutinen.

Zdieľajte:
Pridal: Matej Babic
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články