Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Na hru v Detve máme pripravených chlapov, tvrdí Skokan. Pod Poľanou má každý problém hrať, myslí si Čacho

POPRAD - Séria medzi Popradom a Detvou sa vyvíja podľa predpokladov. Favorit z východu sa však presvedčil, že neradno podceňovať húževnatého medveďa. Aj tak sa mu podarilo vypracovať si vedenie 2:0 na zápasy.
Zdroj: 39098
Zdieľajte:

"Sme radi aj za druhú výhru v sérii, ale opäť to bolo veľmi ťažké. Je to však play-off, v ktorom nám nikto nič nedá zadarmo," spokojne konštatoval domáci stopercentný úspech jeden z ťahúňov "kamzíkov" Dávid Skokan. Výsledkovo hlavne úvodný duel vyznel jednoznačnejším dojmom, ale výkonnostne sa Detva v oboch prípadoch favoritovi vyrovnala.

Prečítajte si aj

Miškovec končí v Tipos extralige: Nahradí ho ďalší zahraničný klub, ktorého aréna má kapacitu cez 15 000 divákov!

"Pri stave 2:1 sme mali dve dobré šance na to, aby sme hosťom odskočili. To sa nestalo. Na druhej strane sme aj opatrní, pretože ide o veľa. Nikto nechce urobiť chybu," priznal 32-ročný skúsený Popradčan. "Kamzíci" zatiaľ uštedrili Detvanom desať gólov. Skoro polovicu zaznamenal center obávaného prvého útoku. Presnejšie štyri. "Nevnímam to tak, žeby som bol nejaký rozhodujúci faktor kabíny. Prídu však iné zápasy, kde to bude na pleciach iných chlapcov. Samozrejme, naplno si užívam radosť z gólov. Človek nikdy nevie, kedy to môže byť posledný. Verím, že Haščákov aj Svitanov čas ešte len príde," vyzval k prebudeniu útočných partnerov Dávid Skokan, ktorý má doteraz na konte 24 gólov. Východniari pocestujú na stredné Slovensko pokorne, ale v kútiku duše budú uvažovať nad ďalšími víťazstvami. Do úvahy ale berú detvianske prostredie.

Prečítajte si aj

Ľupták sa mohol vrátiť na štadióny, ale od DK SZĽH dostal podmienku

"Ešte nič nie je rozhodnuté. Ako sa hovorí, prvý a tretí zápas sú najdôležitejšie v sérii. Trochu budeme musieť upraviť herný štýl, pretože je tam menšia plocha. Očakávam kontaktnejší hokej. Keď sme v Detve hrali finále pohára s Nitrou, bolo to o fyzickej hre. Na takú hru máme pripravených chlapov a nebojíme sa toho," vyhlásil Skokan.

Prečítajte si aj

Ramsay nominoval na reprezentačný kemp 9 hráčov z Banskej Bystrice, Capitals a českej Extraligy

"Chceli sme uchmatnúť aspoň jeden zápas, no nevyšlo to," povzdychol si detviansky útočník Viliam Čacho pri hodnotení druhej štvrťfinálovej prehry pod Tatrami. "Ideme však ďalej a ideme bojovať. Doma hráme dobre a stále si veríme, že môžeme postúpiť. S týmto pôjdeme do domácich vystúpení," prisľúbil bývalý hokejista SR 20, ktorý bol už po piatich sekundách hry na trestnej lavici, no po návrate z nej napol popradskú sieť po obrovskej chybe brankára Vošvrdu. "Vedeli sme, že s Popradčanmi dokážeme hrať. Prehrali sme 3:4 aj 3:6, ale stredajší duel bol naozaj vyrovnaný. Teraz je však na čase, aby sme aspoň jeden zápas strhli na našu stranu," zavelil do útoku trenčiansky odchovanec.

Prečítajte si aj

Marcel Haščák do českej Extraligy?

Šikovný center Detvy hneď na to prezradil, prečo sa jeho mužstvo nevedelo prepracovať aspoň k remíze. "Vyrábame veľa faulov. Sám som mal dva zbytočné. Poprad má dobré presilovky a nemôžeme mu ich toľko ponúkať," sebakriticky sa vyjadril Čacho. Podpolianske medvede ale zanechali skvelý herný dojem. Avšak pri záverečnom sumáre majú nepriaznivé skóre 6:10. Je teda potrebné viac spevniť zadné rady? "Súper pri rovnovážnej hre takmer neskóruje. Jednoducho v oslabeniach inkasujeme. Prvú tretinu sme vyhrávali 1:0. Musíme však hrať všetky tri tretiny a bude dobre," poznamenal 22-ročný hráč. Tímy sa opäť zídu v nedeľu a pondelok, ale už na štadióne pod Poľanou, ktorý patrí medzi najšpecifickejšie v extralige. Toto je akýsi detviansky tromf, z ktorého chcú žlto-čierni doma ťažiť.

Prečítajte si aj

Spišská Nová Ves zaskočila Martin a má dva finálové mečbaly

"Každé mužstvo má problém hrať v Detve. Máme malé klzisko, na ktorom chceme hrať našu hru. Treba byť zodpovednejší v defenzíve. Takisto sa musíme vyvarovať faulov. Verím, že zápasy zlomíme v náš prospech," vyslovil záverečný recept na Popradčanov Viliam Čacho, strelec dvoch detvianskych gólov v priebehu dvoch dní.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články