Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

,,Kamzíci" vygumovali slovenskú 20-tku

Dnešný hokejový program domácej súťaže obsahoval iba jeden jediný zápas, v ktorom sa proti sebe postavil výborne rozbehnutý Poprad a mladíci zo slovenskej U20tky.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

HK Poprad - HK Orange 20 7:2 (3:1, 2:1, 2:0)

Góly: 5. Paločko (Takáč,Kroták), 6. Mlynčár (Gáborčík,Štrauch), 6. Kurali (Boltun), 7. Ondris (Sukeľ,Bačík), 22. Hvila (Matis,Paukovček), 24. Horvát (Vadovič,Giľak), 40. Hvila (Paukovček), 44. Sýkora (Boltun), 49. Hvila (Kasík,Matis)

Mladíci z projektu HK Orange 20 dnes cestovali pod (teraz uz zasnežené) vrcholce Tatier hlavne vďaka skúsenostiam. Práve tak sa totiž tento projekt prezentuje. Mladí hráči tu získavajú zručnosť a dostávajú šancu zahrať si profesionálny seniorský hokej. V Poprade ich veru čakala riadna zaberačka, veď ,,kamzíkom" momentálne patrí druhé miesto tabuľky, od vedúcich Košíc ich pred dnešnm zápasom delilo iba 5 bodov.

Domáci hokejisti v dnešnom zápase nenechali nič na náhodu. Skóre zápasu otvorili päť minút po úvodnom vhadzovaní. O prvý gól sa zaslúžil Matúš Paločko, druhý presný zásah pridal o 82 sekúnd jeho spoluhráč Filip Mlynčár. Brankára hostí o necelých 10 sekúnd vyhnal na striedačku tretí popradský gól, ktorého autorom bol Mário Kurali. Klaksón sa v rýchlom slede rozozvučal opäť. Tentokrát bodovali hokejisti 20tky, keď sa Ninovi Ondrisovi podarilo prekvapiť skúseného Kostúra. Zvyšok tretiny dohrali obe mužstvá bez akejkoľvek gólovej radosti, všetky svoje šance totiž premenili v jej prvej polovici. Prvý gól druhého dejstva zaznamenali, rovnako ako v prvej tretine, hokejisti spod Tatier. Matúš Matis ukážkovo prihral svojmu spoluhráčovi Lukášovi Hvilovi, ktorý bezproblémov vtesnal puk do Okoličányho brány. Spätný úder hostí prišiel v 24. minúte, keď nepresnosti v ich obrane nekompromisne potrestal mladý Kristián Horvát. 52 sekúnd pred koncom druhej 20-minútovky si druhý presný zásah v stretnutí pripísal Lukáš Hvila. Víťazstvo Popradu spečatili góly Sýkoru zo 44. minúty a tretia gólová radosť Lukáša Hvilu, ktorý svojím hetrikom nepochybne výrazne dopomohol k víťazstvu domáceho celku.

Dnešná výhra popradským ,,kamzíkom" výrazne pomohla. So svojím aktuálnym počtom bodov totiž nebezpečne dýchajú na krk ich susedom z Košíc. Podarí sa im zvládnuť zajtrajší zápas a potvrdiť tak ich vzrastajúcu dominanciu? Množstvo ľudí totiž hovorí, že práve zápasy odohraté v rýchlom slede preveria kondíciu, bojovnosť a kvalitu jednotlivých celkov. Otázky na tieto odpovede nám budú zodpovedané o necelých 24 hodín, pretože nás čaká súboj práve vyššie spomínaných mužstiev. V šlágri kola si teda sily zmerajú HK Poprad a HC Košice.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články