Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Feneš po ďalšej prehre osemnástky v derby s Českom: Prvú tretinu sme asi odsedeli v autobuse

VYŠKOV - Slovenskí hokejoví reprezentanti do 18 rokov neuspeli ani v druhom prípravnom stretnutí s českými rovesníkmi. Po stredajšej prehre 1:2 vo Vyškove podľahli vo štvrtok súperovi z elitnej kategórie MS 4:7.
Zdroj: 34330
Zdieľajte:

Slovenskí mladíci však herne nesklamali, aj v druhom vzájomnom zápase a celkovo štvrtom od polovice februára boli pre Čechov vyrovnaným súperom. Najbližšie čaká zverencov trénera Ivana Feneša dvojzápas v Maďarsku.

prípravný zápas - štvrtok /zdroj: hockeyslovakia.sk/:

Česko 18 – SLOVENSKO 18 7:4 (3:0, 2:2, 2:2)
Góly: 2. Chmelař (Jiříček), 3. Pajer (Brabenec, Ticháček), 14. Šapovaliv (Marha, Ticháček), 23. Menšík, 30. Marha (Šapovaliv, Böhm), 57. Jiříček (Ticháček, Brabenec), 60. Menšík – 23. Molnár, 25. A. Sýkora (Socha, Bečár), 53. Dvorský (Molnár), 58. Š. Nemec (Molnár). Rozhodovali: Dědek, Vrba – Komínek, Kráľ, vylúčení: 9:7 na 2 min, presilovky: 2:1, oslabenia: 1:0, bez divákov.

Zostava SR: Marinov – Š. Nemec, Bečár, Žabka, Miklovič, Groch, Socha, Štrbák – Bačo, Demek, O. Stümpel – A. Sýkora, Petrovský, Žlnka – Molnár, Dvorský, Čiernik – Kupčo, Suchý, Šotek

Prečítajte si aj

Osemnástka tesne padla v derby s efektívnejším Českom: Náš tím sa snažíme prebudovať

hlasy po zápase:

Ivan Feneš, tréner SR 18: "Oba zápasy mali svoju kvalitu. V druhom sme prvú tretinu asi odsedeli v autobuse, pretože sme ju totálne nezvládli. Boli sme úplne odovzdaní, ťažko sa mi to hodnotí. Od druhej tretiny spĺňal zápas všetky kritériá medzinárodného hokeja v kategórii do 18 rokov. Jeden aj druhý tím ukázal, že má kvalitných a perspektívnych hráčov. Aj v druhom zápase sme postavili dvanásť chlapcov, ktorí vekovo ešte spadajú do 16-tky či 17-tky, čo ma veľmi teší. Takéto ťažké zápasy potrebujeme hrávať pravidelne a často. Ak chceme hrať vyrovnané partie so svetovou špičkou, musíme ešte tvrdo pracovať."

Šimon Nemec, kapitán SR 18: "My sme začali veľmi zle. Ani sme nestihli vystreliť na bránku súpera a už sme prehrávali 0:2, čo bolo rozhodujúce. Rozbiehali sme sa postupne, na zvrat v stretnutí to však nestačilo. Pre každého z nás je česť hrať za Slovensko, preto bolo zrejmé, že to po nevydarenej prvej tretine rozhodne nezabalíme. Snažili sme sa vyrovnať, ale bohužiaľ, nevyšlo to."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články