Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

APHK reaguje na búrlivé diskusie po zápase Trenčína s Michalovcami

BRATISLAVA - Michalovce v piatkovom zápase 49. kola Tipos extraligy vyhrali v Trenčíne 2:0, no možno sa bude výsledok meniť.
Zdroj: 38616
Zdieľajte:

Trenčania si po súboji všimli, že Michalovce údajne nesplnili počet mladíkov v zápase. Trenčianska Dukla podala voči tomu námietku. Reakciu v sobotu dopoludnia poskytla aj APHK, ktorá uverejnila usmernenie Ligovej rady SZĽH, v platnej od 3. októbra 2020. Prinášame ho v plnom znení:

Prečítajte si aj

HK Dukla Trenčín podal námietku proti Michalovciam: Žiadosť o pridelenie troch bodov

Vzhľadom na búrlivé diskusie, ktoré sa spustili po včerajšom 49.kole prikladáme usmernenie Ligovej rady SZĽH vydané 3.10.2020:

Vec: Usmernenie - výklad pojmov hráčov U20 a U21 pre sezónu 2020/21

V smernici SZĽH, ktorá upravuje podmienky družstiev v súťaži Extra liga seniorov – Tipos extra liga je v čl. 1 bod 1.8 a bod 1.9 nepresne a zavádzajúce definovaný hráč U – 20 a hráč U – 21. Aby nevznikali nedorozumenia dnes zasadla per rollam Extraligová rada a upresnila definíciu hrča U – 20 a U – 21. Táto definícia bude upravená aj v Smernici pre Extraligu seniorov v priebehu najbližších dní. Na základe uvedeného zasiela Extraligová rada nasledovné usmernenie:

Prečítajte si aj

6. miesto odmenou za celú sezónu, Detva za to zaplatila krutú daň

Hokejistom U – 20 je hokejista družstva Klubu narodený v roku 2001 a mladší a má slovenskú štátnu príslušnosť.

Hokejistom U – 21 je hokejista družstva Klubu narodený v roku 2000 a mladší a má slovenskú štátnu príslušnosť.

V každom zápase Tipos Extraligy musí mať každé jedno mužstvo na súpiske minimálne jedného hráča U – 20 a jedného hráča U – 21. Miesta na súpiske nie je možné obsadiť inými hráčmi. Ak Klub neobsadí tieto dve miesta hráčmi U – 20 a U – 21, musí nechať tieto miesta voľné.

Prečítajte si aj

Slovenský reprezentant povolaný do klubu NHL a bude čakať na šancu

Platí zásada : 2 brankári a 18 korčuliarov, plus jeden korčuliar U20 a jeden korčuliar U21. Brankár U20 sa medzi dvoch korčuliarov nepočíta.

Porušenie tohoto nariadenia sa považuje za neoprávnený štart hráča s kontumáciou zápasu a je previnením klubu.

Toto usmernenie nadobúda účinnosť 3.10.2020.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: facebook.com

Diskusia

Podobné články