Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Chára ukázal, že to vie aj v ofenzíve: Pekná spolupráca Slovákov aj šikovný prienik do pásma

PHILADELPHIA - Washington zvíťazil v noci zo soboty na nedeľu vo Philadelphii 5:4 aj vďaka Alexandrovi Ovečkinovi, ktorý strelil už 716. gól v profilige a len jeden presný zásah ho delí od vyrovnania výkonu Phila Esposita na šiestom mieste historických tabuliek.
Zdroj: 38964
Zdieľajte:

V drese víťazov odohrali duel Slováci Zdeno Chára a Richard Pánik, do štatistík kanadského bodovania sa síce nezapísali, ale na ľade dali o sebe vedieť. V tretej tretine za stavu 5:2 pre Capitals Chára ponúkol Pánikovi peknou prihrávkou dobrú streleckú pozíciu, druhý menovaný Slovák sa ale pri zakončení neudržal na korčuliach a brankára výraznejšie neohrozil.

Chára ešte predtým v úvodnej časti hry ukázal, že nemá problém ani vojsť s pukom do útočného pásma, keď na útočnej modrej šikovne posunul puk do strany a udržal proti presile puk aj pásmo pre Capitals.

Prečítajte si aj

VIDEO Zdeno Chára v NHL zúril: Po ataku kanadského súpera nekompromisne poslal na ľad

Capitals vyhrali tri zápasy za sebou a deväť z posledných jedenástich. Carl Hagelin a Nick Jensen pomohli k úspechu gólom a asistenciou. Washington mal v zápase stále navrch, Flyers síce v závere znížili na rozdiel jedného gólu, ale ďalší puk za svoj chrbát už Iľja Samsonov nepustil. "Je dôležité, že ťahajú všetky formácie, tím je veľmi vyvážený," povedal tréner Capitals Peter Laviolette.

Pánik bol na ľade len 9 a pol minúty, Chára odohral cez 20 minút, zapísal si jednu mínusku a zblokoval tri strely súpera.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: hokejovysvet.sk, TASR

Diskusia

Podobné články