Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Triumf nad Detvou ako zmŕtvychvstanie

POPRAD - Popradský líder ťažko vydreté body z Miškovca chcel v nedeľu doma potvrdiť proti nepríjemnej Detve.
Zdroj: 38903
Zdieľajte:

"Škoda, že sme nevyhrali za tri body. Dve tretiny sme sa strelecky trápili. Vývoj by bol úplne iný. Nenechali sme sa zlomiť za nepriaznivého výsledku 0:2. Nakoniec dvojbodová výhra má cenu," uviedol v mixzóne prvý popradský strelec v súboji s Detvou Filip Mešár. Na jeho gól mužstvo čakalo do 43. minúty.

Prečítajte si aj

Kauza nákupu predražených hokejok ožila: SZĽH niekoľkokrát porušil zákon, ÚVO zistenia zdieľal s kompetentnými orgánmi

"Som rád, že som sa presadil. Dlhší čas mi stagnovala koncovka. Dúfam, že to teraz prišlo a bude to pokračovať čo najdlhšie," uvoľnene konštatoval iba 17-ročný benjamínok Popradu. Bezgólovú prvú tretinu a aj časť druhej zvýraznili dva perfektné zákroky Tomáša Vošvrdu a Alexandra Lazušina. Domáca opora vynulovala Charbonneauho v stopercentnej šanci. Na detvianskom brankárovi si pre zmenu nezgustol Patrik Svitana. "Brankári boli ozdobami. Išlo však aj o šťastie, pretože padli nejaké tyčky. Stále sme si v šatni prízvukovali, že sme na ľade lepší. Myslím si, že sme to napokon vedeli preukázať."

Prečítajte si aj

Extraligový snajper Haščák pokoril 21-ročný rekord Krotáka: Chcem dosiahnuť ešte jednu métu

Základná časť extraligy pomaly, ale isto sa dohráva. Zápasový program ponúka ešte štyri stretnutia, po ktorých sa začnú kvalifikačné boje o play-off a krátko na to samotná vyraďovacia fáza. Je tu teda čas, kedy by mali kluby ladiť formu a naskočiť na jednu výkonnostnú líniu. Popradčania práve teraz sa hojdajú a vôbec nemajú zaručené prvenstvo. Na chrbát im dýchajú Michalovčania, Zvolenčania si Bratislavčania.

Pozrite si aj

VIDEO Černák obeťou škaredého faulu na hlavu, po ktorom má podozrenie na otras mozgu

"Všetci chcú byť najlepší. Týka sa to aj nás, nakoľko sme ešte nikdy neboli prví. Pred zápasom s Detvou sme sa v kabíne rozprávali, že musíme hrať ako celok. V posledných zápasoch sme ako keby nežili a na striedačke to bolo mŕtve. Verím však, že sme to touto výhrou zmenili," uzavrel Filip Mešár.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články