Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

NHL: Zdeno Chára pred 3000 divákmi bodom prispel k víťazstvu Washingtonu

NEW YORK - Hokejisti Washingtonu zvíťazili v zápase zámorskej NHL v noci na pondelok na ľade Philadelphie 3:1. Jednou asistenciou k tomu prispel slovenský obranca Zdeno Chára. Vo Wells Fargo Center si duel priamo v hľadisko pozrelo 3000 divákov.
Zdroj: 38507
Zdieľajte:

Chára odohral vyše 20 minút a zapísal si tiež dva plusové body. Chárov spoluhráč Richard Pánik nebodoval, odohral vyše 13 minút. Boston prehral doma s New Jersey 0:1, v bránke Devils zlikvidoval 40 striel Scott Wedgewood. V bránke Bruins dostal pred Jaroslavom Halákom opäť prednosť Tuukka Rask. Dallas prehral na domácom ľade s Nashvillom 3:4 po nájazdoch. Slovenský obranca Stars Andrej Sekera odohral vyše 18 minút, do štatistík si zapísal dve strely.

Prečítajte si aj

VIDEO Tatar hviezdil pri triumfe Montrealu, Sekera sa dočkal prvého bodu

Tampa Bay Lightning vyhrala v nedeľňajšom súboji zámorskej NHL na ľade Chicaga Blackhawks 6:3. Slovenský obranca hostí Erik Černák si pripísal piatu asistenciu v sezóne, no zápas po zákroku do hlavy od obrancu Chicaga Connora Murphyho v druhej tretine nedohral. Informoval o tom portál cbssports.com.

Prečítajte si aj

VIDEO Gól roka v NHL? Kanadský mladík parádnou fintou odštartoval veľký obrat

Tampa ešte na začiatku druhej tretiny prehrávala 0:3, potom však v priebehu štyroch minút vyrovnala a víťazný gól, svoj druhý v stretnutí, zaznamenal v 37. minúte Yanni Gourde. Ten sa blysol štyrmi bodmi, v tretej tretine ešte prihral na gólové poistky Alexa Killorna a Pata Maroona. Černák sa podieľal na druhom zásahu svojho tímu, odohral 11:28 min, mal jednu strelu a plusový bod. Murphy dostal po zákroku na neho v polovici duelu trest do konca zápasu, u Černáka je podozrenie na otras mozgu. Tampa je na čele Centrálnej divízie.

Prečítajte si aj

Famózna víťazná šnúra Michaloviec skončila, derby baranov so Zvolenom rozhodlo až predĺženie

Newyorskí Islanders vyhrali piaty duel za sebou. V nedeľu si poradili doma s Buffalom 5:2, rovnakým skóre zdolali tohto súpera aj v predchádzajúcich dvoch stretnutiach. Dvoma gólmi sa prezentoval Brock Nelson. Islanders patrí prvá priečka vo Východnej divízii, Buffalo je posledné.

Pozrite si aj

VIDEO Rymsha nezmyselne atakoval Lehtinena: Zo striedačky Michaloviec si udreli aj Bartánus so Southornom

New York Islanders - Buffalo Sabres 5:2

Chicago - Tampa Bay 3:6 /E. Černák za hostí 0+1/

Boston - New Jersey 0:1

Carolina - Florida 4:2

Philadelphia - Washington 1:3 (za hostí Z. Chára 0+1)

Pittsburgh - New York Rangers 5:1

Dallas - Nashville 3:4sn

Calgary - Ottawa 3:4sn

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články