Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Mikula po vydretom triumfe Popradu: V prvých dvoch tretinách sme zápasili s dvoma problémami

POPRAD - Hokejisti HK Poprad vyhrali v nedeľnom zápase 46. kola Tipos extraligy nad HC 07 WPC Koliba Detva 4:3 po predĺžení.
Zdroj: 38387
Zdieľajte:

Zápas medzi Popradom a Detvou mal od úvodnej minúty náboj. Do prvej šance sa dostali hostia. Charbonneau sa prekľučkoval až pred Vošvrdu, ale jeho zakončenie nemalo potrebný dôraz. Legionár Detvy si to zopakoval aj v 6. minúte, keď popradskej obrane ušiel po krídle a domáci brankár mal opäť plné ruky práce. Hostia boli nebezpeční aj v ďalšom priebehu. Vo vlastnom oslabení unikol Ján Sýkora a po ňom sa k dorážke dostal ešte Downing. Popradčania si vážnejšiu šancu vypracovali až v závere prvej tretine. Po Skokanovej prihrávke sa ale zblízka do streleckej listiny nezapísal Livingston.

Druhé dejstvo prinieslo góly. Oba padli po chybách popradskej obrany. Najprv sa do streleckej listiny zapísal v 28. minúte Ščurko, keď posielal puk po Lalíkovej prihrávke do odkrytej časti popradskej brány. O chvíľu po inkasovanom góle fauloval obranca Popradu Dalhuisen. Ulrychove nedôrazné vyhodenie puku spoza vlastnej bránky ešte Sýkora v ideálnej palebnej pozícii nepotrestal, ale puk odrazený od zadného plexiskla poslal do siete pohotový Charbonneau - 0:2. Následne sa domáci na ľade dlho hľadali. Do zápasu ich nevrátili ani tri presilové hry po sebe.

Nádej pre domácich vykresal v 43. minúte po zadovke Matúša Paločka presnou strelou k vzdialenejšej žrdi mladík Mešár. Vyrovnania sa "kamzíci" dočkali v 48. minúte. Po dravom prieniku Bjalončíka mal ľahkú prácu fínsky spoluhráč Tavi. Vzápätí mohli ísť Popradčania do vedenia. Počas jediného striedania však Zagrapan spálil dve vyložené šancu. Najmä druhá, kedy bol pred Lazušinom úplne sám, volala po góle. Zákonite prišiel treste. Hostia sa prepracovali k dlhej presilovke o dvoch hráčov a na jej konci sa po krížnej prihrávke Rymshu presadil Cox - 2:3. Domáci ale odpovedali veľmi rýchlo. V početnej výhode sa presadil tradičný strelec Popradu Marcel Haščák.

Rovnážny stav sa do konca riadnej hracej doby nezmenil. V 61. minúte si puk v obrannom pásme prevzal Handlovský, prekorčuľoval s ním celé klzisko a nekompromisne prestrelil Lazušina - 4:3.

Prečítajte si aj

V Michalovciach z konca famóznej série tragédiu nerobia: Nie sme Tampa Bay, aby sme vyhrali 40 zápasov po sebe

HK Poprad - HC 07 WPC Koliba Detva 4:3 po predĺžení (0:0, 0:2, 3:1 - 1:0)
Góly: 43. Mešár (Matúš Paločko, Zagrapan), 48. Tavi (Bjalončík, Dalhuisen), 53. Haščák (Svitana, Skokan), 61. Handlovský - 28. Ščurko (Lalík, Čacho), 30. Charbonneau (Sýkora, Rymsha), 52. Cox (Rymsha, Gachulinec). Rozhodovali: Lokšík, Žák – Jedlička, D. Konc ml., vylúčení: 4:7, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, bez divákov

Poprad: Vošvrda – Drgoň, Višnevskij, Seigo, Dalhuisen, Brejčák, Ulrych, Demo – Svitana, Skokan, Haščák – Vandas, Bjalončík, Handlovský – Tavi, Zagrapan, Livingston – Mešár, Preisinger, Matúš Paločko – Valigura

Detva: Lazušin – Lalík, F. Fekiač, Rymsha, Gachulinec, Rais, King, Jendroľ, Turan – Ščurko, Čacho, Ľupták – Askarov, Downing, Sýkora – Cox, Valent, Charbonneau – Klíma, V. Fekiač, Žilka.

Peter Mikula, tréner Popradu: "V prvých dvoch tretinách sme zápasili s dvoma problémami - s našou presilovou hrou a s brankárom Detvy. Myslím si, že ak by sme hrali ešte jednu tretinu naviac, tak nestratíme ani bod."

Ernest Bokroš, tréner Detvy: "Detva potrebuje každý bod, tak si vážime aj ten jeden z Popradu. S jedlom ale rastie chuť, zápas v Poprade sme si dobre rozohrali, mrzí nás teda strata dvoch. Žiaľ, mali sme sedem vylúčených, a tú najdôležitejšiu presilovku súpera sme nezvládli, keď nám dali vyrovnávajúci gól na 3:3. Rovnako sme súpera neustrážili ani v predĺžení."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články