Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

V Michalovciach z konca famóznej série tragédiu nerobia: Nie sme Tampa Bay, aby sme vyhrali 40 zápasov po sebe

MICHALOVCE - Hokejisti HC Košice zvíťazili v 46. kole Tipos extraligy na ľade HK Dukla Ingema Michalovce 3:1. Ukončili tým víťaznú sériu domácich, ktorú zastavili na čísle 13. Michalovce klesli v tabuľke na 3. miesto, Košičania sú naďalej na 8. priečke.
Zdroj: 38897
Zdieľajte:

Prvá tretina priniesla vyrovnaný hokej a do 16. minúty bolo vyrovnané aj skóre. V nej sa po odrazenom puku najlepšie zorientoval domáci útočník Korhonen, ktorý prekonal brankára Vaya - 1:0.

V 23. minúte mali domáci presilovku, v ktorej sa dostali k viacerým strelám, ale Vaya neprekvapili. Košičania sa k prvej početnej výhode dostali až v 34. minúte. V nej Bellušovu strieľanú prihrávku tečoval Jacobs a prvým gólom v košickom drese upravil na 1:1.

Domáci stratili v tretej tretine pôdu pod nohami a začali kopiť individuálne chyby. Mudrákovu v 43. minúte ešte nepotrestal Jenyš, ktorý v sľubnej šanci trafil iba konštrukciu Tomekovej bránky. V 48. minúte hostí podržal brankár Vay, keď rýchlym presunutím sa zmaril veľkú príležitosť Hickmottovi. V 50. minúte Košičania získali puk po chybe McCormacka a pohotový Jacobs prekonal Tomeka - 1:2. Uplynulo iba 31 sekúnd, keď Krasničan strelou spoza hráča zvýšil na 1:3. V 58. minúte mohol znížiť Takáč, ale po rýchlom brejku trafil iba do žŕdky. Domáci v závere skúsili aj hru bez brankára, ale skóre sa už nezmenilo.

Prečítajte si aj

Famózna víťazná šnúra Michaloviec skončila, derby baranov so Zvolenom rozhodlo až predĺženie

HK Dukla Ingema Michalovce - HC Košice 1:3 (1:0, 0:1, 0:2)
Góly: 16. Korhonen (Lalancette, Šoltés) - 35. Jacobs (Belluš, Pavlin), 50. Jacobs (Frič, Jokeľ), 50. Krasničan (Havrila). Rozhodovali: Stano, Hronský - Janiga, Beniač, vylúčení: 2:2 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, bez divákov.

HK Dukla Ingema Michalovce: Tomek - Mudrák, Mihálik, McCormack, Southorn, Louis, Ťavoda, Zekucia - Korhonen, Lalancette, Hickmott - Takáč, Suja, Šoltés - Regenda, Galamboš, Bartánus - Török, Lehtonen, Mašlonka - Lačný

HC Košice: Vay - Baránek, Pavlin, Nemčík, Michalčin, Deyl, Petran, Novota - Chovan, Mráz, Eliaš - Lapšanský, Poirier, Belluš - Jokeľ, Jacobs, Frič - Krasničan, Havrila, Jenyš - Vaculík

Juraj Faith, asistent trénera HK Dukla Ingema Michalovce: "Mali sme výborný vstup do zápasu. V prvej tretine sme zatlačili súpera a mali sme viacero šancí. Chlieb sa lámal v prvej polovici druhej tretiny, keď sme mali čisté šance, no nezmyselne sme si v nich nahrávali a nestrieľali. Nevešiame hlavy. Máme za sebou fantastickú sériu a prehra musela prísť. Nie sme Tampa Bay, aby sme vyhrali 40 zápasov po sebe. Možno to prinesie nový reštart. Treba sa na to pozerať pozitívne a nerobiť z toho tragédiu."

Marcel Šimurda, tréner HC Košice: "Ďakujem chlapcom za ubojovaný zápas. Obrancovia podporovali útok, útočníci pomáhali obrane. Musím uznať silu súpera, ktorý si najmä v prvej tretine vytvoril veľa gólových príležitostí a nás podržal brankár Vay. Od polovice druhej tretiny sme prebrali opraty zápasu. Súpera sme dostávali pod tlak, donútili sme ho k chybám. To rozhodlo o výsledku."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články