Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Najprv staredown ako z MMA, potom poriadna nakladačka: Černák a Sekera svedkami zaujímavej bitky

DALLAS - Víťaz Stanleyho pohára Tampa Bay uspel v repríze finále na ľade Dallasu 2:0 a zápas okorenila aj zaujímavá bitka ako z MMA.
Zdroj: 38863
Zdieľajte:

Jej aktérmi boli kanadskí súperi Andrew Cogliano a Brayden Point, ktorí sa do seba pustili v 46. minúte, kedy celý incident odštartovala strkanica kohútov. Po súboji za bránkou Tampy pokračoval duel pri mantineli a center prvej formácie Tampy ukážkovým staredownom ako z MMA vyzval Cogliana na pästný súboj.

Tá napokon aj prišla i keď nemala príliš dlhé trvanie. Point o takmer desať rokov staršieho súpera poslal na ľad a zasypal ho niekoľkými ranami.

Prečítajte si aj

NHL: Černák s plusovým bodom, Tatar bodoval, Sekera iba ako divák

Zaujímavú bitku mohol sledovať aj slovenský obranca hostí Erik Černák, ktorý odohral 22 minút a zapísal si plusový bod a tiež jeho krajan a obranca Stars Andrej Sekera, ktorý sledoval duel z tribúny ako zdravý náhradník. Brankár Lightning Andrej Vasilevskij zlikvidoval 28 striel Dallasu a zapísal si tretí shutout za sebou. Sériu bez inkasovaného gólu natiahol na 200 minút a 45 sekúnd, čo je jeho osobný rekord. Súčasne sa stal prvým brankárom v klubovej histórii Tampy, ktorý proti jednému súperovi vychytal tri nuly za sebou. Dvakrát sa mu to podarilo v tomto ročníku, čistý štít si udržal aj vlani v septembri v šiestom finálovom súboji play off, po ktorom "blesky" slávili zisk Stanleyho pohára.

Tampa vyhrala tretí domáci zápas za sebou a je na čele tabuľky Centrálnej divízie. Dallas figuruje na opačnom póle, odohral však podstatne menej zápasov ako tímy pred ním. "Je úžasné sledovať, ako rastú jeho výkony. Ťažíme z jeho sebavedomia, ktoré z neho vyžaruje," pochválil Vasilevského tréner Tampy Jon Cooper. Jeho náprotivok Rick Bowness priznal, že ruský brankár bol najväčšou prekážkou pre jeho tím na ceste k bodovému zisku. "Ak by stál v bránke súpera niekto iný, mohli by sme streliť nejaké góly. Takto sme nemali nárok, bol skvelý. Potvrdil, že momentálne je najlepší brankár v súťaži."

Zdieľajte:
Zdroje informácií: hokejovysvet.sk, TASR

Diskusia

Podobné články