Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Dajte gól a sily sa vám vrátia, poslúchli Považania svojho trénera. Jeho zverenci majú vlastnú formu motivácie

HUMENNÉ - Hokejisti Humenného a Považskej Bystrice už majú za sebou malé play-off. Zatiaľ nanečisto. Pod Vihorlatom sa kluby stretli v rámci normálneho kola i dohrávky spred Vianoc.
Zdroj: 38828
Zdieľajte:

Výsledok? Obe strany zaznamenali 50% úspech. Domáce Levy v piatok otáčali skóre v záverečnej tretine. O deň neskôr sa karta obrátila. Famóznu tretiu tretinu mali tentoraz Považania, ktorú vyhrali 3:1 a vynútili si predĺženie. Ani päť minút nadčasu nestačilo na to, aby niektorý tím odišiel z ľadu s nálepkou víťaza. Bolo potrebné začať aj samostatné nájazdy. V nich dominovali hosťujúci Drevenák a Patrik Ligas.

Pozrite si aj

VIDEO Pospíšil bez váhania zhodil rukavice a okamžite uzemnil protivníka

"Určite sme radi za získané dva body, hoci nám to situáciu zatiaľ nevyriešilo. Počítali sme ešte s jedným navyše," vyjadril sa tréner hostí Július Pénzeš po polovičnom víkendovom úspechu v Humennom. "Musíme počkať na to, ako sa to celé vykryštalizuje. Vidíte, že zápasy sú vyrovnané a myslím si, že sme neboli horší ako domáci. Avšak našou slabinou je realizácia šancí, na ktorú dlhodobo doplácame. Nedá sa však nič robiť. Máme pred sebou ešte dve kolá a potrebujeme ukoristiť nejaké body. Samozrejme, nebude to ľahké, pretože sa stretneme s tímami, ktoré hrajú o špicu. Pokúsime sa však o to. V lige nie sú až také veľké rozdiely, až na Žilinu," pokračoval skúsený trénerský harcovník, ktorý prišiel k považskobystrickému kormidlu po zaujímavých skúsenostiach pri reprezentácii Rumunska.

Prečítajte si aj

NHL: Tampa Bay nedala šancu Dallasu, Montreal s ďalšou prehrou, trinásť gólov v San Jose

Považania nosili v hlave fakt, že hrajú o všetko. Svojou taktikou dokonale zaskočili Humenné, a to predovšetkým v prvom súboji. Panteri bez problémov nastavili latku poriadne vysoko a vo vysokom tempe nehodlali kožu predať lacno. "Bol to taktický zámer. Nechceli sme sa od úvodných minút dostať pod tlak. Poviem otvorene, že nie je mojou filozofiou sústrediť sa na bránenie. Ako bývalý útočník preferujem útočný hokej. Myslím si, že sa to vypláca, pretože súper začne robiť chyby, keď sa na neho zatlačí. Tento systém nám dosť dlho vychádzal, ale neskončilo to dobre," vrátil sa ešte k piatkovému výkonu šéf bystrickej striedačky a v krátkosti opomenul aj sobotu.

Prečítajte si aj

Libor Hudáček zažiaril hneď pri debute: VIDEO krásneho gólu po rutinérskej akcii

"Som rád, že sa chalani otriasli aj za nepriaznivého stavu 0:2 a nevzdali to. Nebolo to pre nich jednoduché, nakoľko nemali potrebné sily, keďže zápasový program bol dosť hustý. Chlapcom som povedal, že ak dáte gól, vráti sa sila. Potvrdilo sa to a premietlo sa to do výsledku," dodal k víťazstvu 4:3 po nájazdoch Pénzeš. Súboj o konečné ôsme postupové miesto bude ešte poriadne napínavý. V hodine dvanástej vstala z mŕtvych Skalica a začala ohrozovať Považanov. Momentálny rozdiel medzi nimi sú dva body. V hre je ďalších šesť. "Myslím si, že až do konca základnej časti budeme súperiť. Veľa bude závisieť od dohrávky Skalice s Dubnicou. Je to otvorené. Naša matematika je jasne daná. Potrebujeme získať aspoň dva body a trúfame si na to," vyhlásil Július Pénzeš.

Pozrite si aj

VIDEO Buly, rukavice dole a férová bitka: Nemčík tvrdými ranami do hlavy posadil súpera na ľad

V Považskej Bystrici je hokej založený na srdci a skromnosti. Aj preto má mužstvo vlastnú formu motivácie, aby doplnilo menný zoznam klubov v play-off. "Dlho sme neboli v play-off a práve toto nás motivuje. Finančná politika v našom klube funguje stopercentne. Čo majú hráči dohodnuté, dostávajú načas vyplatené. Určite si podmienky vážia a spoločnými silami si chcú preraziť cestu do vyraďovacej časti," doplnil Pénzeš.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články