Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Maroš Krajči: Tréneri ešte zapracovávajú do chalanov prvky, ktorými sa chce Slovan prezentovať, stav Petráša je vážnejší

BRATISLAVA - Generálny manažér HC Slovan Bratislava Maroš Krajči bol klubovým webom "belasých" vyspovedaný na aktuálne otázky.
Zdroj: 36374
Zdieľajte:

Bratislavský Slovan vykonal zmenu trénerov v polovici januára. Kormidlo opustili Roman Stantien s Rudolfom Jendekom. Nahradení boli dvojicou rovnocenných lodivodov Róbert Döme - Marián Bažány. Tento tandem dopĺňa Ján Lipiansky. Pod ich taktovkou z jedenástich duelov tím vyhral šesť.

Pozrite si aj

VIDEO Černák po bodyčeku Fasta skončil na súperovej striedačke

"Noví tréneri sú pri kormidle vyše mesiaca a postupne zapracovávajú jednotlivé herné prvky, ktorými sa chce mužstvo prezentovať. Po ich nástupe sme dokázali v stretnutiach bodovať a do nešťastnej domácej série sme sa bodovo vyrovnali Popradu a Zvolenu. S poslednými zápasmi však nemôžeme byť spokojní, tím strelil málo gólov, premárnili sme aj veľké množstvo presilovkových možností, najmä v stretnutí s Banskou Bystricou a Michalovcami.

Prečítajte si aj

NHL: Erik Černák bodoval pri úspechu Tampy, Dallas aj so Sekerom neuspel na Floride

To musíme zlepšiť. Aj keď na ich obranu musím povedať, že vplyvom zranení nám vypadávajú hráči z jednotlivých formácií - hlavne tí kreatívni - a tréneri tak po každom zápase skladajú ako nové útoky, tak aj presilovkové formácie. Bude dôležité, aby sa mužstvo konsolidovalo, preťažení hráči zregenerovali a doliečení hráči dohnali tréningové manko. A to celé sme načasovali na najdôležitejšiu časť sezóny, ktorá príde v play-off," hovorí pre web Slovana Maroš Krajči.

Prečítajte si aj

VIDEO Víťaz Gagarinovho pohára z roku 2012 je už na Slovensku

Nesporným faktom je aj to, že Bratislavčania v tejto sezóne súperia s veľkým počtom zranených hokejistov. "Zranených je skutočne množstvo hráčov. Nespomínam si, že v celej svojej funkcionárskej kariére ich bolo toľko, ako v tomto ročníku. Zranenia analyzujeme s našimi lekármi, fyzioterapeutmi a kondičným trénerom. Niektoré súvisia aj s nahusteným programom. Z dôvodu karantén pre COVID – 19 a dohrávok, sme len v posledných troch mesiacoch odohrali 35 zápasov. Uvidíme, ktorí hráči budú schopní plnohodnotne trénovať na ľade v tomto týždni," uvádza v súvislosti so značným lazaretom manažér bratislavského klubu.

Prečítajte si aj

Libor Hudáček do Švajčiarska?

Následne rozmenil na drobné patálie jednotlivých hráčov, ako aj ich odhadovaný návrat na ligový ľad. "Smola sprevádza Samuela Bučeka, ktorý si v tréningu obnovil zranenie v hornej časti tela, čo ho odstaví na 2-3 týždne. Rekonvalescenciu Rasťa Gašpara tiež odhadujem ešte na 2-3 týždne. Úraz Samuela Petráša je vážnejší, vyžiada si ešte mesiac bez hokeja. Rozsah zranení a dĺžku absencie Andreja Meszároša a Petra Šišovského budeme presne vedieť v najbližších dňoch, verím ale, že to nebude vážnejšieho charakteru.

Prečítajte si aj

Mlynarovič sa vrátil do Michaloviec a ihneď odhalil príčinu prehry

Anthony Peluso mal len žalúdočné problémy, späť v tréningu bude v tomto týždni. Brendan Ranford má vážnejšie zranenie v dolnej časti tela. Pri ňom je to už druhý dlhší výpadok v tejto sezóne a pri hráčovi jeho formátu je absencia na ľade cítiť. Dĺžka liečenia sa odhaduje na 6 – 8 týždňov. Do hry by sa mal vrátiť v priebehu play-off. U Jakuba Urbánka je zranenie v štádiu vyšetrenia," dodal pre hcslovan.sk Maroš Krajči.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hcslovan.sk

Diskusia

Podobné články