Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slovan opäť nevyzrel na Poprad: Mám inú predstavu o výkonoch

BRATISLAVA - Hokejisti Popradu sa udržali na čele tabuľky Tipos extraligy aj po nedeľnom 41. kole. Na ihrisku Slovana Bratislava zvíťazili 4:0 a majú náskok jedného bodu pred Zvolenom.
Zdroj: 38779
Zdieľajte:

"Belasí" prehrali po tretí raz za sebou a klesli na štvrté miesto. Pred nich sa dostali Michalovce, ktoré doma zdolali Banskú Bystricu 4:1 a dosiahli ôsmy triumf za sebou.

Popradčania vstúpili do zápasu razantne, svojou aktivitou donútili k faulu Urbánka už po necelých dvoch minútach. Hostia hrali presilovku 64 sekúnd, keď sa z pravej strany dostal k zakončeniu Svitana a poslal svoj tím do vedenia. Prevaha "kamzíkov" pokračovala aj po góle, zverenci Petra Mikulu mali častejšie puk na hokejkách, dobre kombinovali, najmä prvá formácia neustále zamestnávala defenzívu Slovana. V závere prvej tretiny však mohol vyrovnať Štajnoch, ale svoju šancu nepremenil.

Po prestávke sa obraz hry nezmenil. Hostia mali viac z hry a svoju prevahu gólovo potvrdili v 27. minúte, keď presne mieril Livingston. Hráči Slovana chceli znížiť, bojovali, ale v ofenzívne neboli tak kreatívni ako ich súper.

Prečítajte si aj

Slovan to na kamzíkov jednoducho nevie: Poprad na ľade belasých natiahol parádnu šnúru

Popradu vyšli úvody prvých dvoch tretín a inak to nebolo ani v tretej. Handlovský si nakorčuľoval medzi kruhy a presnou strelu k pravej žrdi strelil tretí gól "kamzíkov". Slovan hral potom svoju prvú presilovú hru v zápase, ale ani v početnej výhode nedokázal skórovať. Naopak, po návrate vylúčeného Zagrapana na ľad spečatil triumf hostí Tavi. "Belasí" v troch uplynulých domácich zápasoch "vyhoreli" v ofenzíve, strelili iba dva góly.

Ján Lipiansky, asistent trénera Slovana: "Popradu gratulujem, bol lepší. My bez gólov nemôžeme vyhrať. Prehrať môžeme, ale mám inú predstavu o výkonoch. Poprad vyhral zaslúžene. Doma nedať gól nie je dobré, ťažko prechádzame modrou čiarou, je to kostrbaté. Pred ďalšími zápasmi si všetko si rozoberieme a uvidíme, aký bude zdravotný stav hráčov."

Peter Mikula, tréner Popradu: "Uplynulé zápasy nám a ani Slovanu nevyšli, vedeli sme, že jeden z nás musí vyhrať. Podarilo sa to nám. My sme chceli získať body, boli sme hokejovejší, trpezlivejší a zaslúžene si odvážame tri body."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články