Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slovan to na kamzíkov jednoducho nevie: Poprad na ľade belasých natiahol parádnu šnúru

BRATISLAVA - Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v domácom zápase 41. kola Tipos extraligy s HK Poprad 0:4. "Kamzíci" natiahli víťaznú šnúru v lige proti Slovanu na osem zápasov, naposledy prehrali s týmto súperom 11. októbra 2019 (1:2). Bratislavčania prehrali po tretí raz za sebou a v tabuľke klesli na štvrté miesto.
Zdroj: 38768
Zdieľajte:

Popradčania vstúpili do zápasu razantne, svojou aktivitou donútili k faulu Urbánka už po necelých dvoch minútach. Hostia hrali presilovku 64 sekúnd, keď sa z pravej strany dostal k zakončeniu Svitana a poslal svoj tím do vedenia. Prevaha "kamzíkov" pokračovala aj po góle, zverenci Petra Mikulu mali častejšie puk na hokejkách, dobre kombinovali, najmä prvá formácia neustále zamestnávala defenzívu Slovana. V závere prvej tretiny však mohol vyrovnať Štajnoch, ale svoju šancu nepremenil.

Po prestávke sa obraz hry nezmenil. Hostia mali viac z hry a svoju prevahu gólovo potvrdili v 27. minúte, keď presne mieril Livingston. Hráči Slovana chceli znížiť, bojovali, ale v ofenzívne neboli tak kreatívni ako ich súper.

Popradu vyšli úvody prvých dvoch tretín a inak to nebolo ani v tretej. Handlovský si nakorčuľoval medzi kruhy a presnou strelu k pravej žrdi strelil tretí gól "kamzíkov". Slovan hral potom svoju prvú presilovú hru v zápase, ale ani v početnej výhode nedokázal skórovať. Naopak, po návrate vylúčeného Zagrapana na ľad spečatil triumf hostí Tavi. "Belasí" v troch uplynulých domácich zápasoch "vyhoreli" v ofenzíve, strelili iba dva góly.

Prečítajte si aj

Belányi sa rýchlo porúčal z bránky baranov, famóznu šnúru Michaloviec neukončil ani majster z Bystrice

HC Slovan Bratislava - HK Poprad 0:4 (0:1, 0:1, 0:2)
Góly: 3. Svitana (Haščák, Drgoň), 27. Livingston (Bjalončík, Dalhuisen), 42. Handlovský (Ulrych, Brejčák), 49. Tavi (Zagrapan, Vandas). Rozhodovali: Stano, Žák - Synek, Durmis, vylúčení: 4:3, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, bez divákov.

Slovan: Parks - Ališauskas, Sersen, Bačik, Štajnoch, Maier, Brodzinski, Valach - Zigo, Harris, O'Donnell - Kundrík, Kytnár, Urbánek - Rapáč, Bortňák, Matoušek - Jendek, Uram, Lukošík - Ondriš

Poprad: Vošvrda - Drgoň, Brejčák, Ulrych, Višnevskij, Seigo, Dalhuisen, Hudec - Svitana, Skokan, Haščák - Tavi, Preisinger, Handlovský - Vandas, Bjalončík, Livingston - Mešár, Zagrapan, Matúš Paločko - Valigura

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články