Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Dokonalá premiéra nového kouča na lavičke Košíc: Päťgólovy Klhůfek prispel k demolácii Liptákov

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Nový tréner košických hokejistov Marcel Šimurda zažil víťaznú premiéru na striedačke "oceliarov". Jeho zverenci deklasovali v nedeľnom zápase 41. kola Tipos extraligy domáci Liptovský Mikuláš 9:1. Piatimi gólmi sa blysol Pavel Klhůfek.
Zdroj: 37303
Zdieľajte:

Hostia sa dostali do vedenia po necelých štyroch minútach, keď Michal Chovan našiel Klhůfka a ten otvoril skóre. Košičania kontrolovali priebeh tretiny a súperovi nič nedovolili ani v oslabení. Naopak, v 10. minúte v priebehu 13 sekúnd prakticky rozhodli celý duel. Najprv Chovan spoza bránky prihral Rewayovi, ktorý trafil presne - 2:0, vzápätí Reway začal akciu, na ktorej konci bol Klhůfek - 3:0. V závere sa dostal do dobrej šance Surový, ale Vay mu nedovolil skorigovať.

V závere prvej tretiny putoval na trestnú lavicu Rudolf Huna a Košičania svoju prvú presilovku využili po 69 sekundách druhého dejstva, presadil sa Milý. V 28. minúte zvýšil na 5:0 Belluš, na jeho zásah síce odpovedal Štrauch, ale domácich jeho gól nenabudil. Práve naopak. V 31. minúte putoval na trestnú lavicu Rusina a hosťom stačilo sedem sekúnd, aby Poirier pridal šiesty gól. Vzápätí sa nepekným faulom prezentoval Pavúk, k dvom minútam dostal aj osobný trest a Košičania opäť udreli, Klhůfek sa dostal k odrazenému puku a kompletizoval hetrik. A nezostalo iba pri tom, o 16 sekúnd Reway skvele prihral a Klhůfek si zapísal aj štvrtý zásah v stretnutí, keď prekonal Bátoryho, ktorý tesne predtým vymenil v bránke Kozela.

V záverečnej tretine už o nič nešlo, no Košičania ovenčili premiéru trénera Marcela Šimurdu aj deviatym gólom, keď sa v závere presadil opäť Klhůfek.

Prečítajte si aj

Slovan to na kamzíkov jednoducho nevie: Poprad na ľade belasých natiahol parádnu šnúru

MHk 32 Liptovský Mikuláš - HC Košice 1:9 (0:3, 1:5, 0:1)
Góly: 29. Štrauch (Uhrík, Ru. Huna) - 4. Klhůfek (Michal Chovan), 10. Reway (Michal Chovan), 10. Klhůfek (Baránek, Reway), 22. J. Milý (Poirier), 28. Belluš (B. Mráz, J. Milý), 31. Poirier (Eliaš, Belluš), 32. Klhůfek (Michal Chovan, Baránek), 32. Klhůfek (Reway, Michal Chovan), 57. Klhůfek (Deyl, Vaculik). Rozhodovali: Tvrdoň, Štefik - Junek, Kacej, vylúčení: 6:4 na 2 min., navyše Pavúk (L. Mikuláš) 10 min za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 0:3, oslabenia: 0:0, bez divákov.

Liptovský Mikuláš: Kozel (32. Bátory) – Nemec, Kurali, Pavúk, Mezovský, Valtola, Rusina, Kapičák, Droppa – Ru. Huna, Uhrík, Štrauch – Michalík, Surový, Kiss – Vybiral, Haluška, Kalousek – Židek, Paroubek, Dunčko

HC Košice: Vay – Baránek, Pavlin, Růžička, Nemčík, Petran, T. Slovák, Deyl – Klhůfek, Michal Chovan, Reway – Vaculik, B. Mráz, Belluš – Poirier, Eliaš, Jenyš – Jokeľ, Havrila, J. Milý – Frič

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články