Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Nitra sériu prehier ukončila v pohárovom finále s Popradom

DETVA - Víťazmi Tipsport Kaufland Cupu 2020/2021 sa stali hokejisti HK Nitra. V piatkovom finále na neutrálnom klzisku v Detve zdolali HK Poprad 5:3. Duel sa odohral v rámci 40. kola Tipos extraligy.
Zdroj: 38758
Zdieľajte:

Ligový súboj mala pôvodne hostiť Nitra, no po dohode klubov sa presunul na neutrálny ľad do Detvy. Do pohárovej konfrontácie sa na začiatku septembra zapojilo 16 tímov z TEL a zo Slovenskej hokejovej ligy (SHL). Nitra i Poprad na ceste do finále odohrali po sedem zápasov v základnej skupine a v play off. Nitrania vo štvrťfinále vyradili Trenčín (6:3, 0:2) a v semifinále Slovan Bratislava (4:5, 3:1). Poprad si play off najskôr poradil s Detvou (4:0, 3:3) a potom s Michalovcami (1:0, 3:2).

Tipsport Kaufland Cup bol voľným pokračovaním pohárových súťaží, ktoré sa na Slovensku hrali v rokoch 1993 až 1997. Štyri ročníky Slovenského pohára 1993/1994, 1994/1995, 1995/1996, 1996/1997 vždy vyhrala Dukla Trenčín.

Nitra mohla ísť do vedenia už v úvode. Pri popradskej presilovke ušiel Slovák, ale v nájazde Hamerlíka neprekonal. "Corgoňom" však vyšiel o niečo neskôr rýchly brejk a Slovák tentoraz namieril presne - 1:0. Vyrovnať mohol Vandas, ale ani on v nájazde na Cowleyho neuspel. V závere prvej tretiny hral Poprad dlhú presilovku piatich proti štyrom a Svitana v nej uzavrel skóre prvého dejstva presnou strelou švihom.

Po prestávke mali Popradčania k dispozícii ďalšiu presilovku, veľkú šancu v nej zahodil Livingston. Nitra potom išla opäť do vedenia, keď sa pred bránkoviskom najlepšie zorientoval Holešinský. Poprad sa snažil o vyrovnanie, hral nátlakový hokej, ale Nitra pozorne bránila. Duel potom rozkúskovali vylúčenia na oboch stranách, na ľade pribúdala nervozita. V 36. minúte vyšiel Nitre ďalší protiútok, Slovák naservíroval puk Tvrdoňovi a ten poslal svoj tím do dvojgólového vedenia. Popradčania však stihli do konca druhej tretiny zareagovať, na 2:3 znížil Skokan.

Prvú šancu v tretej tretine mala Nitra, Slovák však pred Hamerlíkom neuspel. Potom sa hral vyrovnaný hokej, na ďalšiu šancu sa čakalo dlho. V 48. minúte ju mala opäť Nitra, ale Dauda mieril len do popradského brankára. Na druhej strane netrafil presne Zagrapan a potom už dávala góly iba Nitra. V 51. minúte premenil nájazd Žitný a po ňom zvýšil na 5:2 Tvrdoň. Záverečné slovo mal však Haščák, ktorý v 59. minúte stanovil konečný výsledok.

Prečítajte si aj

Detva s novým brankárom si schuti zastrieľala: Liptovský Mikuláš schytal ďalší krutý debakel

HK Nitra - HK Poprad 5:3 (1:1, 2:1, 2:1)
Góly: 5. Slovák (Hrnka, Tvrdoň), 26. Holešinský (Nemec, Dauda), 36. Tvrdoň (Slovák, Hrnka), 51. Žitný (Bajtek), 55. Tvrdoň (Hrnka) – 18. Svitana (Haščák, Drgoň), 40. Skokan (Haščák, Brejčák), 59. Haščák (Svitana, Skokan). Rozhodovali: Baluška, Korba - Kacej, Janiga, vylúčení: 7:5 na 2 min, navyše Preisinger (Poprad) 10 min za nešportové správanie a Bodák (Nitra) 10 min za vrazenie na mantinel, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, bez divákov.

Nitra: Cowley - Vitáloš, Mezei, Bodák, Ege, Nemec, Švarný, Hřebíček, Pupák - Hrnka, Slovák, Tvrdoň - Holešinský, Dauda, Finlay - Žitný, Kollár, Bajtek - Fominych, Šiška, Minárik

Poprad: Hamerlík - Drgoň, Ulrych, Dalhuisen, Seigo, Višnevskij, Brejčák, Demo - Svitana, Skokan, Haščák - Vandas, Bjalončík, Livingston - Tavi, Zagrapan, Handlovský - Mešár, Preisinger, Matúš Paločko - Jevoš

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: "Vážime si túto trofej. Obaja finalisti prešli nejakú cestu, my sme na jej začiatku dali šancu mladým. Dnes sme podali po dlhšom čase tímový výkon. Premenili sme šance a bolo vidieť, ako z tímu spadla ťarcha, mali sme lepší pohyb. Potrebovali by sme teraz lepšiu sériu, najmä čo sa týka zlepšených výkonov."

Peter Mikula, tréner Popradu: "Mrzí ma prehra. Hráči boli premotivovaní, aj keď sme sa dotiahli na súpera, tak sa to odvíjalo niekam inam, ako sa malo. Súper bol silný na puku a emocionálne na výške. My sme urobili vážne chyby, najmä v defenzíve to škrípalo. Hrali sa dnes dve súťaže, takto nejako budú vyzerať aj zápasy play off."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články