Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

NHL: Pánik s Chárom zvíťazili, Halák ťahal za kratší koniec, Sekera a Černák sa nestretli kvôli elektrine

NEW YORK - Hokejisti Bostonu Bruins v bránke s Jaroslavom Halákom prehrali v zámorskej NHL na svojom ľade s New Jersey 2:3. Halák si vo svojom šiestom dueli v sezóne pripísal 23 úspešných zákrokov.
Zdroj: 38531
Zdieľajte:

Prvé dva góly v sezóne zaznamenal v drese hostí Kyle Palmieri, tretí pridal Čech Pavel Zacha. "Diabli" vyhrali aj druhý zápas po vynútenej dvojtýždňovej pauze, ktorú spôsobili problémy s koronavírusom v tíme. David Pastrňák v závere pri hre bez Haláka znížil v prsilovke na 2:3, ale na vyrovnanie už Bostonu nezostal čas.

Prečítajte si aj

Slovanu chýbajú kľúčové postavy, Döme dal za pravdu Valtonenovi

Washington si poradil s Buffalom 3:1 a súperovi pripravil štvrtú prehru za sebou. Slovenský obranca domácich Zdeno Chára odohral takmer 20 minút s dvoma plusovými bodmi, jeho krajan Richard Pánik mal minutáž 13:53, tri "hity" a jeden plusový bod. Za Capitals skórovali Nicklas Bäckström, Tom Wilson a Conor Sheary, český brankár Vitek Vaněček zaznamenal 22 zákrokov.

Prečítajte si aj

Slovan opäť prehral, nad jeho sily boli aj Michalovce

Auston Matthews zvýšil náskok na čele tabuľky strelcov, keď dvoma zásahmi prispel k triumfu Toronta and Ottawou 7:3 a pridal aj dve asistencie. Na konte má v prebiehajúcom ročníku spolu už 16 gólov. Štyrmi bodmi sa zaskvel aj Mitch Marner (1+3). New York Rangers vyhrali na ľade Philadelphie 3:2 po nájazdoch, v nich sa v drese hostí presadili Kaapo Kakko a Artemij Panarin. Domáci hrali prvýkrát od 7. februára, pretože predtým ich kabínu zasiahla pandémia a proti "jazdcom" sa naďalej museli pre tzv. covid protokol zaobísť bez šiestich hráčov vrátane kapitána Claudea Girouxa i Čecha Jakuba Voráčka.

Prečítajte si aj

FOTO Na východnom Slovensku vyrastie najmodernejšia tréningová hala

Lotyšský brankár Elvis Merzlikins si pripísal šiesty kariérny shutout a priviedol Columbus k triumfu nad Nashvillom 3:0. Merzlikins po zranení v hornej časti tela nastúpil od začiatku zápasu prvýkrát od 31. januára. Duel medzi Dallasom a Tampou Bay, v ktorom mali proti sebe nastúpiť slovenskí obrancovia Andrej Sekera a Erik Černák, sa nehral pre mrazivé počasie v kombinácii s prerušením dodávok elektriny v americkom štáte Texas. Vedenie profiligy odložilo aj ich ďalší plánovaný zápas najbližšiu sobotu.

Prečítajte si aj

39-ročný slovenský veterán pokračuje v britskej lige

Boston - New Jersey 2:3

Columbus - Nashville 3:0

Philadelphia - New York Rangers 2:3sn

Pittsburgh - New York Islanders 4:1

Toronto - Ottawa 7:3

Washington - Buffalo 3:1

St. Louis - San Jose 3:2pp

Arizona - Los Angeles 2:3sn

Anaheim - Minnesota 1:3

Dallas - Tampa Bay odložili

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články