Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Smrť českej legendy ranila aj Jágra: Vídal som ho skoro každý deň, zažili sme s ním veľa zábavy

PRAHA - Vo veku 77 rokov zomrel dlhoročný šéf športovej redakcie Českej televízie Otakar Černý. V utorok o tom informoval portál iDnes.cz.
Zdroj: 38700
Zdieľajte:

Okrem športovej žurnalistiky moderoval v deväťdesiatych rokoch aj politické diskusné relácie a v období 2000-2002 pôsobil ako hovorca ministra zdravotníctva ČR Bohumila Fišera.

Do Českej televízie sa vrátil v roku 2002 a pracoval ako šéfredaktor športovej redakcie, do dôchodku odišiel v roku 2013.

Prečítajte si aj

Montreal čaká viac od Tomáša Tatara, klub s ním naďalej počíta

Smrť českej legendy spojenej nie len s hokejom, ale aj futbalom, zasiahla aj Jaromíra Jágra, ktorý v mladosti Černého vídaval denne: "Je to smutná správa pre nás Kladeňákov. Hlavne pre náš ročník, pre ktorý bol Oto vedúci mužstva a zažili sme s ním veľa zábavy," uviedol pre český Nova Sport.

"Spomínam naňho len v dobrom. Hral som aj s malým Otom Černým, bol to náš ročník. Otu som vídal skoro každý deň ako som odišiel do Ameriky, takže o ňom môžem povedať len skvelé slová," smúti za legendou aktuálny majiteľ hokejového Kladna.

Práve v Kladne Černý pôsobil ako vedúci hokejových mládežníckych družstiev, ale aj vo výbore HC Kladno. Dôležitou postavou bol aj v českom futbale, keď celých osem rokov pôsobil v Komisii rozhodcov FAČR.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: hokejovysvet.sk, TASR, Nova Sport

Diskusia

Podobné články