Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Košice angažovali amerického útočníka, ktorý hrával za Poprad a získali aj posilu zo Švédska

KOŠICE - Do HC Košice prichádza americký útočník Colin Jacobs, ktorý podpísal zmluvu do konca sezóny 2020/21.
Zdroj: 35077
Zdieľajte:

Na súpisku "Oceliarov" bol taktiež doplnený slovenský mládežnícky reprezentant do 18 rokov Marcel Štefančík, ktorý prichádza zo švédskeho tímu Lulea. Košice do konca sezóny uvoľnili na hosťovanie do MHK 32 Liptovský Mikuláš mladého útočníka Andreja Kissa.

Prečítajte si aj

Naživo: Sledujte s nami posledné hodiny prestupového obdobia v Tipos Extralige

"Sme radi, že sa nám pred koncom prestupového termínu podarilo doplniť káder o 2 útočníkov. V tejto chvíli máme na súpiske 3 brankárov, 10 obrancov a 18 útočníkov, čo je dostačujúci počet pre záverečnú časť sezóny. Do tímu sme hľadali jedného skúseného útočníka, ktorý už má skúsenosti so slovenskou extraligou a typologicky by mohol nahradiť zraneného Chrisa Langkowa. Voľba padla na Colina, ktorý bude využiteľný pre bránkou súpera, ako aj na čiernu zodpovednú prácu v 3. útok," povedal pre klubový web Jan Šťastný, športový riaditeľ a hlavný tréner HC Košice.

"Marcel Štefančík nás kontaktoval po tom, čo boli vinou pandémie a opatrení ukončené všetky mládežnícke súťaže vo Švédsku. Marcel nás poprosil, či by nemohol s nami trénovať. Po niekoľkých týždňoch sme sa rozhodli, že mu v tejto neľahkej situácii podáme pomocnú ruku a dáme šancu v A-tíme, keďže sa jedná o mimoriadne talentovaného slovenského reprezentanta (2003)," doplnil Šťastný.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hckosice.sk

Diskusia

Podobné články