Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Naživo: Sledujte s nami posledné hodiny prestupového obdobia v Tipos Extralige

BRATISLAVA - Prestupové obdobie pre príchod hráčov do klubov v Tipos Extralige skončí v pondelok 15. februára 2021 o polnoci. Posledných 24 hodín ale môžete spoločne s nami online sledovať, čo sa deje na prestupovom trhu. Ako každý rok, tak aj teraz vám prinesieme špekulácie aj potvrdené prestupy. Vďaka nášmu článku vám neunikne žiadny dôležitý moment. Len doplníme, že tento rok je jedna výnimka. Hráči z Tipos Extraligy môžu odísť do zahraničia do 1. marca 2021, ak je v danej lige ešte otvorené prestupové okno.
Zdroj: 34147
Zdieľajte:

Potvrdené prestupy počas 15. a 16. februára

Simon Fredriksson Voľný hráč → DVTK Jegesmedvék Miškolc

Brett Ferguson Odessa/Vibank Bruins → HC 07 Detva

Matias Lehtonen TUTO Hockey → HK Dukla Ingema Michalovce

Radoslav Mesaroš HC 19 Humenné → HK Dukla Ingema Michalovce

Colin Jacobs Voľný hráč → HC Košice

Marcel Štefančík Lulea → HC Košice

Andrej Kiss HC Košice → MHK 32 Liptovský Mikuláš (hosť.)

Michal Kapičák Slovensko U18 → MHK 32 Liptovský Mikuláš

Eugen Rabčan HC ´05 Banská Bystrica → HC 19 Humenné

Vladimír Glosár HK Dukla Ingema Michalovce → HC 19 Humenné

Aleksanteri Heiskanen Jokerit Helsinki → HKM Zvolen

František Gajdoš → HKM Zvolen

Roman Karaffa HC La Chaux-de-Fonds → HK Dukla Ingema Michalovce

Lukáš Lačný HC Slovan Bratislava → HK Dukla Ingema Michalovce

Tanner Jago Utah Grizzlies → HC ´05 Banská Bystrica

Adam Nagy HK Nitra → HC ´05 Banská Bystrica

Félix Petrinec HK Levice → HC ´05 Banská Bystrica (návrat z hosť.)


10:01 PRESTUP: Zmeny v Banskej Bystrici

HC ´05 Banská Bystrica na svojom webe oznámil, že do tímu prichádzajú kanadský obranca Tanner Jagom, slovenský brankár Adam Nagy a z Levíc sa vracia Félix Petrinec. Mladý gólman Eugen Rabčan zamieril do Humenného.

7:30 Situáciu mapujeme ďalej!

Aj keď prestupové obdobie na príchod hráčov do Tipos Extraligy oficiálne skončilo, tak stále nie je koniec, pretože niektoré kluby ešte hráčov predstavia počas utorka (16.2.).

24:00 Prestupové obdobie skončilo.

23:00 Hodina do konca!

22:09 Nové Zámky uzavreli káder

Nové Zámky dnes prestup neohlásili a športový manažér Imre Valášek nám takto neskoro večer potvrdil, že káder je uzavretý.

21:54 Ostalo ticho

Už dlhšie sa nič nestalo, ale ešte určite nie je koniec prestupov. Posilu predstaví zajtra minimálne HK Poprad a možno aj ďalšie tímy. Niečo avizovali v Nových Zámkoch, hovorí sa o Banskej Bystrici. Uvidíme, čo Slovan.

20:19 PRESTUP: Michalovce získali dvoch mladíkov

Útok HK Dukla Ingema Michalovce posilnili mladí útočníci Roman Karaffa (HC La Chaux-de-Fonds) a Lukáš Lačný (HC Slovan Bratislava).

20:06 Liptáci hráčov nepustili a doplnili mladých

Generálny manažér MHK 32 Liptovský Mikuláš - Milan Čanky pre www.hokejovysvet.sk potvrdil, že do tímu prichádza z Košíc mladý útočník Andrej Kiss a v závere základnej časti šancu dostane stále iba 17-ročný obranca Michal Kapičák, ktorý patril do projektu U18. Okrem sa k áčku zapojili štyria hráči z juniorky: "O niektorých našich skúsenejších hráčov bol záujem od iných mužstiev, ale nepustili sme preč nikoho," povedal nám Čanky.

19:49 PRESTUP: Fínsky brankár do HKM Zvolen

HKM Zvolen príchodom dvoch hráčov skompletizoval káder pre túto sezónu. Do tímu pribudli fínsky brankár Aleksanteri Heiskanen a obranca František Gajdoš. Heiskanen prvýkrát v kariére vycestuje mimo rodného Fínska. 22-ročný rodák z Helsínk bol v aktuálnej sezóne jedným zo štvorice brankárov na súpiske Jokeritu Helsinki v KHL. V ročníku 2018/19 bol s úspešnosťou 91,9 % druhým najlepším brankárom najvyššej juniorskej súťaže v tíme Blues U20. Mladý fínsky gólman doplní vo Zvolene dvojicu Robin Rahm - Adam Trenčan.

19:41 PRESTUP: Rabčan a Glosár do Humenného

V tíme HC 19 Humenné v SHL bude do konca sezóny pôsobiť duo brankárov z tímov Tipos Extraligy. Na východ republiky mieri Eugen Rabčan z HC ´05 Banská Bystrica a takisto Kluby Vladimír Glosár (HK Dukla Ingema Michalovce).

19:20 Novinka z Nitry

Aj keď HK Nitra uzavrel káder a do konca prestupového obdobia už nepríde nové meno, tak niektorí hráči ešte môžu nastúpiť aj za Levice: "Posledným príchodom do tímu je Filip Bajtek. Zároveň sme však dohodnutí s HK Levice na striedavých štartoch hráčov juniorského veku, ktorí môžu prísť do vyššej súťaže aj po 15.2," píše klubový web.

17:33 PRESTUP: Colin Jacobs posilou HC Košice

Americký útočník v službách HC Košice je potvrdený. Na východ republiky prichádza center Colin Jacobs, ktorý si zahral v minulej sezóne za HK Poprad. Na súpisku "Oceliarov" bol taktiež doplnený slovenský mládežnícky reprezentant do 18 rokov Marcel Štefančík, ktorý prichádza zo švédskeho tímu Lulea. Košice do konca sezóny uvoľnili na hosťovanie do MHK 32 Liptovský Mikuláš mladého útočníka Andreja Kissa.

16:14 Trenčín uzavrel káder

Športový manažér Dukly Trenčín Branko Radivojevič pre www.hokejovysvet.sk potvrdil, že "Vojaci" už nehľadajú žiadnych hráčov, takže už nedorazí nik, ale zároveň ani žiadny hokejista neodíde.

Prečítajte si aj

Trenčín a ani Nitra už posily nepredstavia

15:52 Nepotvrdené, ale viac-menej isté

Zajtra predstaví posilu HK Poprad, jednu majú aj v Košiciach a minimálne jedno meno zverejní HKM Zvolen. Pravdepodobne sa niečo udeje v Banskej Bystrici a možno ešte aj v Michalovciach alebo Nových Zámkoch. Ticho je okolo Dukly Trenčín i Slovana.

15:31 Iso-Mustajärvi si našiel klub

Fínsky útočník Tomi Iso-Mustajärvi, ktorý v tejto sezóne hrával za Nové Zámky a od decembra bol bez klubu, posilnil tím KOOVEE v rodnej krajine, ktorý je súčasťou Mestis.

14:46 PRESTUP: Dve posily pre Michalovce

Útok HK Dukla Ingema Michalovce posilní Fín Matias Lehtonen a dres s líškou na hrudi si po viac než roku opäť oblečie domáci Radoslav Mesároš.

14:38 Košice by mohol posilniť americký útočník

Vedenie HC Košice zháňa útočníka a podľa posledných informácií by mal byť novou tvárou v tíme americký legionár.

14:09 Ostáva celkom ticho

Dnes bol oficiálne potvrdený iba jeden prestup, keď Simon Fredriksson zamieril do DVTK. Bretta Fergusona v Detve avizoval Róbert Ľupták už minulý týždeň. Avšak, HK Poprad už potvrdil naše informácie o posile, aj keď ju nešpecifikoval a predstaví ju zajtra. Podľa všetkého sa ešte niečo dozvieme od Nových Zámkov, Zvolena, Michaloviec a Banskej Bystrice.

13:54 V Michalovciach sa pracuje

Svoj predsezónny cieľ sa HK Dukla Ingema Michalovce stále snaží naplniť a ako nám povedal prezident Martin Burinský, na posilách sa v klube stále pracuje.

12:27 Fínska posila pre HKM Zvolen?

Podľa informácií www.hokejovysvet.sk dnes HKM Zvolen predstaví fínsku posilu.

12:18 Do Popradu má namierené obranca

HK Poprad by mal čoskoro oznámiť posilu do defenzívy - legionára. Podľa našich informácií ide o skúseného hráča.

11:54 Nitra už nepracuje na posilách

Vedenie HK Nitra príchodmi Matta O´Connora a Filipa Bajteka ukončilo práce na posilách, ako sme to už ráno avizovali: "Na 99% sme káder uzavreli. Muselo by sa stať niečo výnimočné, aby ešte niekto prišiel," povedal pre hokejovysvet.sk Tomáš Chrenko.

11:51 Rabčan na odchode z Banskej Bystrice?

Podľa našich informácií by mladý brankár Eugen Rabčan mohol dnes opustiť HC ´05 Banská Bystrica a posilniť tím, kde by dostával viac priestoru. Od príchodu z MSJ nechytal, momentálne je v tíme "baranov" trojka za Belányim a Gajanom.

11:16 PRESTUP: Švédsky obranca do DVTK

Maďarský tím DVTK Jegesmedvék Miškolc posilnil švédsky obranca Simon Fredriksson, ktorý v tejto sezóne nehral nikde. Predošlé dva ročníky strávil v dánskom celku Rungsted Seier Capital, vyhral jeden titul. Na konte má aj 18 zápasov za Färjestad vo švédskej SHL.

9:28 PRESTUP: Detva uzavrela káder

Kanadský útočník Brett Ferguson je poslednou posilou HC 07 Detva, čo nám dnes potvrdil majiteľ klubu Róbert Ľupták. Káder je teda uzavretý.

8:52 V Nových Zámkoch sa stále pracuje, Clarke otázny

Imre Valášek pre náš web ráno potvrdil, že cez deň sa ešte môže niečo udiať: "Dal by som to 50 na 50. Stále je iba ráno," povedal a vyjadril sa aj k budúcnosti mladého obrancu Brandta Clarkea: "Zatiaľ je tu, s jeho agentom komunikujeme každý deň. Boli by sme radi, keby, aby tá správa o jeho povolaná do zámoria neprišla, ale predpoklady sú, že OHL by sa mala začať v apríli a on by musel odísť ešte skôr, keďže musí absolvovať povinnú dvojtýždňovú karanténu. Teraz však neviem povedať, čo sa stane," prezradil nám exkluzívne športový manažér "býkov".

8:35 V Nitre je káder uzavretý

Do HK Nitra už podľa našich informácií nepribudne žiadne nové meno, aj keď vedenie ešte pracovalo na jednom legionárovi. Je však pravdepodobné, že Matt O´Connor a Filip Bajtek ostanú poslednými posilami.

7:07 Koľko majú momentálne tímy legionárov?

HK Poprad: 7

HKM Zvolen: 5

HC Slovan Bratislava: 8

HK Dukla Ingema Michalovce: 8

HC Detva: 7 (vrátane stále oficiálne nepotvrdeného Fergusona)

HK Nitra: 4

HK Dukla Trenčín: 8

HC Košice: 7

HC ´05 Banská Bystrica: 4 (ak nerátame Misteleho)

HC Nové Zámky: 7

DVTK Jegesmedvék Miškolc: 4

MHK 32 Liptovský Mikuláš: 2

6:51 Hľadá sa obranca?

Niekoľko favoritov na titul ako Poprad, Slovan či Zvolen prejavili snahu angažovať ešte jedného obrancu. Medzi voľnými slovenskými hráčmi sú momentálne napríklad Ján Brejčák či Karol Sloboda. Kvalitní zadáci so skúsenosťami. Avšak, skôr sa dá očakávať, že kluby hľadajú aj zahraničný variant.

6:34 Dvaja Rusi do Humenného?

Takto skoro ráno sa nedá očakávať potvrdený prestup, ale máme tu zaujímavú informáciu z SHL. Podľa posledných informácií by mali Humenné posilniť ruskí útočníci Igor Velichkin a Mikhail Anisin. Viac v priloženom článku.

Prečítajte si aj

Humenné by mali posilniť dvaja dlhoroční hráči KHL: Jeden z nich vyhral Gagarinov pohár ako najlepší strelec play-off

6:00 Začíname!

Aktuálne voľní slovenskí hráči

Ján Brejčák

  • 31 rokov, obranca
  • 2020/21: HC ´05 Banská Bystrica (9 zápasov, 1+2)

Karol Sloboda

  • 37 rokov, obranca
  • 2020/21: Bratislava Capitals (11 zápasov, 0+3)

Timotej Šille

  • 25 rokov, center
  • 2019/20: Fehérvár, HC ´05 Banská Bystrica, HC Nové Zámky

Michal Hlinka

  • 27 rokov, útočník
  • 2020/21: HK Dukla Trenčín (8 zápasov, 0+0)
  • Aktuálne je zranený

Juraj Hollý

  • 29 rokov, brankár
  • 2020/21: HK Spišská Nová Ves (8 zápasov, 3,64 g/z, 89,4%)

Radoslav Macík

  • 28 rokov, krídelník
  • 2019/20: MHK 32 Liptovský Mikuláš (15 zápasov, 1+2)

Čo čakáme počas dňa?

Zvolen hľadá brankára, aj keď generálny manažér Ladislav Čierny priznal, že takto preriedený trh ešte nezažil. To sa týka aj prípadnej posily do defenzívy. V kulároch sa hovorí, že jedno či dve mená majú rozrobené v Banskej Bystrici, kde je priestor pre legionárov, keďže Tuukka Poikonen má teraz štyroch, keď nerátame Misteleho. Poprad mal rozrobeného obrancu, čo nevyšlo, avšak v klube sa stále pozerajú po nejakom posilnení. Rovnako tak hľadá možnosti ešte rozšíriť súpisku Slovan. V Trenčíne zvážia každú možnosť, zároveň sa ale už nemusí stať nič. Do Detvy má namierené Brett Ferguson, v Košiciach chcú strelca. Nové Zámky avizovali zmeny v úplnom závere. Liptovský Mikuláš by už nemal opustiť nikto, čiže to nebude taký výpredaj ako pred rokom.

Prestupy posledných 72 hodín

  • Filip Bajtek HC Mikron Nové Zámky → HK Nitra

  • Steven Iacobellis Västerås IK → HC Mikron Nové Zámky

  • Matt O'Connor Voľný hráč → HK Nitra

  • Matej Češík Voľný hráč → HK Spišská Nová Ves (SHL)

  • Conrad Mölder TUTO Hockey → HK Dukla Ingema Michalovce

  • Eduard Šedivý Bratislava Capitals → HK Dukla Ingema Michalovce

  • Ryan Devine Watertown Wolves → HK Dukla Trenčín

Čo sa udialo počas posledných dní?

Aktívna bola hlavne Nitra, ktorá doplnila brankársky post o Matta O´Connora, takže teraz má s Evanom Cowleym zámorské duo. Do ofenzívy prichádzajú skúsenosti Filipa Bajteka, ktorý sa s klubom tešil z titulu v roku 2015. V Nových Zámkoch ho "nahradí" Steven Iacobellis, útočník so skúsenosťami z AHL či prestížnej fínskej Liigy. Predsezónne ambície chcú naplniť v Michalovciach, preto dorazil mladý gólman Conrad Mölder a skúsený bek Eduard Šedivý. Ťažko povedať, akým prínosom bude v Trenčíne Američan Ryan Devine schopný zahrať v obrane aj ofenzíve, keďže doteraz hrával iba v nižších súťažiach ako SPHL, FHL či FPHL. Marcel Petran posilnil Košice, do Detvy prišiel skúsený ruský gólman Alexander Lazušin a na ceste je kanadský útočník Brett Ferguson, ktorý ešte oficiálne nebol predstavený. Slovan už skôr posilnili brankár Kristers Gudlevskis a útočník Anthony Peluso.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články