Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Humenné by mali posilniť dvaja dlhoroční hráči KHL: Jeden z nich vyhral Gagarinov pohár ako najlepší strelec play-off

HUMENNÉ - Tesne pred uzávierkou prestupov by do HC 19 Humenné mali pribudnúť dvaja ruskí útočníci - Igor Velichkin a Mikhail Anisin.
Zdroj: 36800
Zdieľajte:

33-ročný Velichkin v tejto sezóne nehrával za žiadny klub, predošlé tri sezóny bol súčasťou Amuru Chabarovsk v KHL, kde obliekal aj dresy tímov Kunlun Red Star, Avtomobilist Jekaterinburg, Traktor Čeljabinsk, Metallurg Novokuznetsk a Víťaz Čechov. V nadnárodnej súťaži absolvoval 350 zápasov (23+21). V roku 2007 vyhral ruský titul s Magnitogorskom, za Jekaterinburg si zahral aj na Spengler Cupe.

Prečítajte si aj

Naživo: Sledujte s nami posledné hodiny prestupového obdobia v Tipos Extralige

32-ročný Anisin je odchovancom CSKA Moskva, za ktorý debutoval medzi seniormi. Do KHL ale vstúpil v drese Sibiru Novosibirsk, následne hrával za Severstal Čerepovec, Yugru Chanty-Mansijsk a Víťaz Čechov, aby v závere sezóny 2011/12 odišiel do Dinama Moskva a vyhral s ním Gagarinov pohár. V 21 dueloch play-off nazbieral 19 bodov. So 14 gólmi bol najlepším strelcom, dostal sa All-Stars tímu sezóny a zahral si aj All-Stars game. Takisto bol najlepším útočníkom KHL mesiaca apríl.

Anisin neskôr hrával ešte za Neftekhimik Nižnekamsk, HK Soči, Donbass Doneck aj Metallurg Novokuznetsk, no v prestížnej lige sa len trápil. Počas ročníka 2018/19 nastupoval za rumunský tím SC Csíkszereda, následne posilnil uzbecký celok Humo Taškent vo VHL, kde nastupoval aj v aktuálnej sezóne za Izhstal Izhevsk, lenže odohral desať stretnutí a získal iba tri body (0+3).

Zdieľajte:
Zdroje informácií: hockeyslovakia.sk, hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články