Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Nitra znepokojene vníma udalosť z Nových Zámkov: Fair-play na Slovensku dostalo facku

NITRA - Extraligový klub HK Nitra na svojej oficiálnej stránke zaujal stanovisko k minulotýždňovej udalosti v Nových Zámkoch.
Zdroj: 38418
Zdieľajte:

Cez týždeň prišla informácia, podľa ktorej Nové Zámky tvrdili, že jeden z hokejistov Slovana Bratislava po náhodnom vybratí dopingovou kontrolou odmietol odovzdať vzorku moču. Krátko na to "belasí" poskytli stanovisko k celej veci. A tentoraz cítili potrebu vyjadriť sa aj predstavitelia HK Nitra, ktorí na svojom webe uviedli následné vyhlásenie, ktoré prinášame bez redakčných úprav a v plnom znení:

Prečítajte si aj

Róbert Ľupták spoznal trest od DK SZĽH, voči nemu sa však môže odvolať

HK Nitra s veľkým znepokojením vníma udalosti ohľadom dopingovej kontroly v poslednom Extraligovom kole v zápase HC N. Zámky – HC Slovan Bratislava. Sme presvedčení, že šport by mal napriek tlaku na výsledky zostať čistý! Všade vo svete sa proti dopingu v športe bojuje. Bol to práve náš klub, ktorý dlhodobo vyzýval či už na pôde bývalého Pro-hokeja a teraz APHK, alebo SZĽH k častejším dopingovým kontrolám v Extralige. Bohužiaľ musíme konštatovať, že ak majú dopingové kontroly prebiehať takým štýlom, akým sa to stalo v N. Zámkoch, celá dopingová kontrola stráca akýkoľvek význam i zmysel a je to iba plytvanie finančných prostriedkov.

Prečítajte si aj

HC Košice reagoval na tvrdenia Ľuptáka z incidentu v Detve: Oceliari ponúkli finančnú náhradu a bránia kapitána Chovana

Asi ťažko by sme hľadali podobný príklad pri skutočných dopingových kontrolách vo svete. Je nepredstaviteľné, aby sa napr. náš špičkový atlét Matej Tóth, alebo cyklista Peter Sagan nepodrobil po absolvovaní celých pretekov dopingovej kontrole len na základe na mieste ošetrenej tržnej rany. A dopingový komisár by mu navyše bez ďalšej kontroly na druhý deň len poprial prostredníctvom médií skoré uzdravenie. Absurdné?

Prečítajte si aj

Záver prestupového obdobia v Tipos Extralige sa blíži: Čo chystajú jednotlivé kluby?

Prečo sme ochotní na Slovensku takéto veci tolerovať? S požehnaním SADA (Slovenská Antidopingová Agentúra) dostali všetci slovenskí športovci návod, ako sa bez väčších problémov vyhnúť dopingovej kontrole. To je na celom prípade to najsmutnejšie a najviac zarážajúce. Je toto zmyslom SADA?

Fair play utŕžilo na Slovensku v nedeľu poriadnu facku!

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hockeynitra.com

Diskusia

Podobné články