Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Môj dom, môj hrad stále neplatí, kapitána Humenného mierne poznačil koronavírus

HUMENNÉ - Snažia sa o najlepšiu osmičku. Hokejisti Humenného síce v nej figurujú, ale nemajú dostatočný bodový náskok. Každá ich nasledujúca prehra a výhra súperov pod nimi môže znamenať katastrofu. V tejto sezóne im hráči Topoľčian vyhovujú, no iba na ich ľade. Dôkazom toho bolo aj stredajšie meranie síl na východe.
Zdroj: 38645
Zdieľajte:

V doterajších konfrontáciách Humenného s Topoľčanmi neplatilo môj dom môj hrad. Východniari dvakrát rabovali pod Tribečom a naopak "Žochári" ovládli ľadovú plochu pod Vihorlatom. Posledné zápolenie prinieslo iba drobnú zmenu - hokejisti HC 19 získali bod za prehru po nájazdoch, ktorý ich veľmi neuspokojil.

Prečítajte si aj

SADA neeviduje podnety na kontrolu po zápase N. Zámkov so Slovanom

"Určite sa nám bod máli. V Topoľčanoch sme v oboch zápasoch dokázali vyhrať a je to tím, na ktorý sme si verili aj doma. Ušiel nám však úvod aj záver prvej tretiny a ako sa hovorí, naháňali sme mačku za chvost. Cez prestávku sme si vyjasnili niekoľko vecí a od druhej tretiny prišlo na ľad iné mužstvo. Následne bol už zápas o niečom inom," uviedol kapitán domácich Filip Vaško, prvý Humenčan v stretnutí, ktorý strelil hosťom kontaktný gól v 23. minúte. Celok bojujúci o play-off sa po hernej stránke ašpirantovi na prvenstvo vyrovnal a oveľa lepší výkon korunoval v presilovke o osem minút neskôr. Na hosťoch sa objavila nervozita a opraty stretnutia boli zrazu v rukách statočných Humenčanov. Tí si brúsili zuby na vedúci gól, keď Michal Novák putoval na trestnú lavicu, ale o dvadsať sekúnd ho nasledoval domáci obranca Valečko. Hra štyroch proti štyrom priala Topoľčanom.

Prečítajte si aj

Masívne odchody z Liptova pokračujú: Liptovský Mikuláš opúšťa aj pätica Kanaďanov

"Predchádzala tomu neprehľadná situácia. Puk sa dva razy odrazil od korčúľ a Lušňák to trafil bez prípravy. Náš brankár bol v protipohybe a už nemohol nič urobiť. Bol to divný gól, ale platia aj také," pokračoval humenský kapitán. Do skončenia šesťdesiatej minúty sa podarilo zverencom trénerského tandemu Staš - Jurčenko vyrovnať. "Som rád, že sme sa nevzdali. Z trestného strieľania vyrovnal Solomončak na 3:3. Musíme viac trénovať nájazdy, pretože už tretíkrát sme v nich neuspeli. Trochu nás to deprimuje," s jemným úsmevom na perách dokončil rozbor 28. kola v Humennom Vaško. Nebolo to prvý raz a popravde dlho trvá fakt, že humenskí hokejisti skvelo rozbehnú duel, ale na konci sa teší protivník. Hoci teraz sa to nenieslo v tomto duchu.

Prečítajte si aj

Prezident Detvy poukázal na správanie Košičanov: Všetky médiá natáčajú iba vtedy, keď Ľupták...

"Stále sa hľadáme po kondičnej či zápasovej stránke. Vynechali sme skoro dva mesiace prípravy a určitú časť hernej praxe. Ťažko sa nám dostáva do tempa. Aj ja sám cítim, že mám problém. Vzhľadom k tomu, v akom stave sa nachádzame, dokážeme s veľkými favoritmi hrať vyrovnanú partiu," vyzdvihol prácu tímu napriek rôznym patáliám bývalý zakončovateľ Bardejova, ktorého ochorenie COVID-19 mierne poznačilo.

Prečítajte si aj

Košice vystužili obranu hráčom z Liptovského Mikuláša

"Áno, patril som ku chalanom, ktorí to dostali," potvrdil prekonanie choroby Vaško a dodal: "Doteraz mám problém s dýchaním, ale nejdem sa na to vyhovárať. Potrebujeme v ďalších zápasoch zabrať, keďže chceme získať miestenku do play-off."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články