Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Vay si po odchode z majstrovskej Bystrice našiel nový klub: Maďarský reprezentant z MS 2016 zostáva na Slovensku

BANSKÁ BYSTRICA - 26-ročný maďarský brankár Ádám Vay, ktorý v tejto sezóne chytal ešte v bránke úradujúceho majstra HC 05 Banská Bystrica, si po odchode spod Urpína našiel nové pôsobisko.
Zdroj: 38050
Zdieľajte:

Po maďarskom reprezentantovi, ktorý hájil farby svojej krajiny na svetovom šampionáte v roku 2016, siahol celok z východu HC Košice. Oceliari, ktorí po nevýrazných výkonoch a výsledkoch spadli už na aktuálnu ôsmu priečku našej elitnej hokejovej súťaže, informovali o novej posile na sociálnej sieti.

"Vedenie klubu HC Košice angažovalo vysokého maďarského reprezentanta Ádáma Vaya so skúsenosťami z viacerých líg vrátane zámorskej AHL a ECHL," uviedli Košice na facebooku. Pre maďarského gólmana pôjde o tretie pôsobisko v najvyššej slovenskej súťaži.

Prečítajte si aj

Parádny gól Liptákov bol preňho tým posledným: Maďarského gólmana už v bránke baranov neuvidíme

?? HC Košice posilnil brankár Ádám Vay ?? Vedenie klubu HC Košice angažovalo vysokého maďarského reprezentanta Ádám...

Uverejnil používateľ HC Košice (oficiálna stránka) Pondelok 25. januára 2021

“Naskytla sa nám možnosť získať Ádáma Vaya, ktorý sa ocitol bez zmluvy. Ádám sa s nami bude pripravovať a trénovať pod vedením našich trénerov brankárov. V priebehu niekoľkých dní sa rozhodneme, akým spôsobom dôjde k jeho zaradeniu a fungovaniu v tíme spolu s Jakubom Sedláčkom a Dominikom Riečickým,” uviedol pre klubový web k novej posile športový riaditeľ a hlavný tréner Košíc Jan Šťastný.

Vay debutoval v slovenskej najvyššej súťaži v drese Miškovca v ročníku 2018/2019, v ktorom bol líder brankárskych štatistík v počte čistých kont (7), aj percentuálnej úspešnosti zákrokov (94,46). V ročníku 2019/2020 pôsobil v nižšej švédskej súťaži, v lete 2020 sa dohodol na spolupráci s Banskou Bystricou. V jej drese odohral v sezóne 2020/2021 17 zápasov s priemerom 3,69 inkasovaného gólu na zápas a úspešnosťou zákrokov 88,7 percenta.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: hokejovysvet.sk, hckosice.sk, TASR

Diskusia

Podobné články