Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Parádny gól Liptákov bol preňho tým posledným: Maďarského gólmana už v bránke baranov neuvidíme

ZVOLEN - V 25. minúte súboja s Liptovským Mikulášom ho v bránke nahradil 19-ročný mladík Filip Belányi a odvtedy sa už maďarský gólman Ádám Vay na súpiske HC 05 Banská Bystrica neobjavil ani v jednom súboji.
Zdroj: 38050
Zdieľajte:

26-ročný Vay, ktorý reprezentoval Maďarsko na svetovom šampionáte v roku 2016, prepustil miesto brankárskemu kolegovi po parádnom treťom góle Liptákov z hokejky kanadského obrancu Robertsona, pričom Liptovský Mikuláš vyslal na bránku maďarského gólmana minimum striel. Tím spod Urpína napokon outsiderovi v zápase podľahol 4:6.

Odvtedy sa maďarský brankár neobjavil v zostave baranov ani v jedinom z ďalších troch zápasov, ktoré skončili tromi prehrami úradujúceho majstra. Na súpiske Vaya v týchto dueloch nahradil 22-ročný gólman baranov Matej Gajan, ktorý s Belányim aktuálne tvorí brankárske duo Banskej Bystrice.

Prečítajte si aj

VIDEO Trápenie majstra pokračuje: Banská Bystrica neudržala vedenie v lokálnom derby a natiahla čiernu sériu

"Bolo to vyrovnané stretnutie, hlavne v piatich proti piatim. Obe mužstvá hrali na to, na čo mali. My sme znovu prehrali zápas v nerovnovážnych stavoch. Mali sme dostatok presiloviek, aby sme dali gól, naopak v jednej sme ešte aj inkasovali. Chýba nám kvalita. Bojovali sme, no opäť sme vyšli bodovo naprázdno. V rozhodujúcich chvíľach nám chýba skúsenosť, vyššia hráčska kvalita. Robíme chyby. Mali sme to slušné rozohrané, ale nemáme rozdielových hráčov. Nič sa nedá robiť, musíme isť ďalej." zhodnotil poslednú prehru majstra v derby s Detvou (3:4) tréner Banskej Bystrice Miroslav Chudý a odpovedal aj na otázky ohľadom chýbajúcej dvojice v kádri baranov: „Lamper je zranený, bude mimo minimálne dva týždne. Čo sa týka brankára Vaya, ten v mužstve skončil.“ Rodáka z Budapešti tak už v bránke baranov neuvidíme.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: hokejovysvet.sk, TASR

Diskusia

Podobné články