Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Ako na hojdačke: Košice ostali v šatni a bez Chovana im to neklapalo

ZVOLEN - Výhry striedajú prehry. Hokejisti Košíc sa po Novom roku nevedia dostať na nejakú víťaznú vlnu. Keď už vyhrajú jeden zápas, tak to nepotvrdia a následne ďalšie body nezískajú, čo sa potvrdilo aj proti Banskej Bystrici. Vo Zvolene prehrali 1:4.
Zdroj: 38479
Zdieľajte:

Uvedomuje si to aj hlavný tréner Jan Šťastný: "Chceli by sme to stabilizovať. Sám si lámem hlavu nad tým, čím to je, že keď zahráme jeden parádny zápas, tak potom na to nenadviažeme. V hlave mám nejaké myšlienky ako to môžeme zlepšiť. Riešime to stále, je to ako na hojdačke," hovorí.

Jeho zverenci v nedeľu viedli 1:0, avšak prvá tretina sa preťala. Dve minúty a 42 sekúnd pred jej koncom našli rozhodcovia v ľade dieru, čiže tímy poslali na prestávku a po nej sa dohrávalo úvodné dejstvo i začala druhá z trilógie.

"Do zápasu sme vstúpili dobre, podarilo sa nám streliť gól, ktorá po preskúmaní videa neplatil. Potom sme gól dali znova, tým sme už išli do vedenia. Chceli sme určovať tempo hry, ale častými prerušeniami a skorším odchodom do kabín sme ako keby ostali v šatni. Súper vyrovnal, dostal krídla a odvtedy diktoval tempo hry. My sme ťahali za kratší koniec. Aj keď sme prehrávali, chceli sme sa dostať naspäť, ale kvôli vylúčeniam sa nám to nedarilo. Domáci nás predčili bojovnosťou a chuťou," hodnotil Šťastný.

O úvodnej tretine zápasu medzi Banskou Bystricou a Košicami sme už písali v skoršom článku, ktorý si môžete prečítať na prekliku pod týmto odsekom. "Oceliari" boli ovplyvnený aj zásahom, ktorý rozhodcovia najskôr uznali, avšak po "challenge", ktorý si zobral tréner domácich Tuukka Poikonen sa rozhodnutie zmenilo: "Nechcem sa sťažovať, za posledné zápasy sme si takýchto okamihov zažili veľa. Na to tu je coach challenge a videorozhodca," stručne sa vyjadril košický lodivod.

Prečítajte si aj

Gól platí, teda neplatí... Vo Zvolene sa hrala veľmi netradičná prvá tretina

Chýbal mu líder Michal Chovan a bolo to cítiť: "Nebudeme si klamať. Okolo neho sme postavili mužstvo. Zdravotné problémy mu nedovolili hrať. Jednoznačne vidieť, že chýba a takisto nám chýbal aj Martin Nemčík, ktorý sa výborne javil v defenzíve. Máme hráčov, ktorí sú neskúsení alebo nikdy nehrali v role, akej hrajú teraz, čiže s tým majú problémy. Nechcem sa na to vyhovárať. Musíme sa pripraviť na každý zápas, hráči sú profesionáli," dodal Šťastný.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články