Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Rozbehnutí barani predviedli proti Košiciam parádny obrat, Liptáci schytali debakel

BANSKÁ BYSTRICA - Hokejisti HC'05 Banská Bystrica zvíťazili v 34. kole Tipos extraligy nad HC Košice 4:1.
Zdroj: 38469
Zdieľajte:

Úvod do stretnutia mali lepší Košičania, už v prvej minúte nevyužil dve dobré príležitosti Klhůfek a po teči Lapšanského rozhodcovia najprv uznali gól i s potvrdením videoarbitra, no Bystričania siahli po trénerskej výzve a boli úspešní, keďže Poirier mal nedovolený kontakt s brankárom v bránkovisku. HC '05 následne ožilo, v presilovke mal šancu Lamper, no mieril iba do Sedláčka. Na opačnej strane sa v oslabení dostal do sóla Klhůfek, ale nepochopiteľne nezakončil a zbieral sekundy. Početnú výhodu napokon využili hostia v dvanástej minúte. Z dorážky uspel Eliáš po predchádzajúcej strele Růžičku. Prvá tretina sa dohrávala až po prestávke pre dieru na zvolenskom ľade, kde hrá Banská Bystrica dočasne domáce zápasy. A dokázala počas tohto času vyrovnať. Najprv Faško-Rudáš strieľal vedľa zoči – voči Sedláčkovi, avšak v následnej presilovke sa ujal Lamperov teč po strele Žiaka.

Stredné dejstvo vyšlo trojnásobnému majstrovi podľa predstáv. Až trikrát sa v ňom presadili a súperovi nedovolili skórovať. Po rýchlom protiútoku zariadil vedenie 2:1 presnou strelou z pravej strany D'Aoust a na 3:1 zvyšoval po parádnej prihrávke Mlynaroviča od zadného mantinelu tvrdým príklepom pohotový Bdžoch z kruhu. Košičania mali potom možnosť na zníženie, Lapšanský neuspel zblízka a mrzieť ich mohla i nevyužitá presilovka, počas ktorej paradoxne hrozili Banskobystričania. V úniku sa na dvakrát nepresadil Tamáši a gólom neskončilo ani prečíslenie Krišku s Ihnačákom. Štvrtý gól napokon pridal v 39. minúte Lamper z uhla z čiary, keď si Sedláček zrazil puk za seba.

Do tretej tretiny tak nastúpil do bránky hostí Riečický a musel sa mať na pozore počas presilovky ''baranov'. Tí ju však zahrali zle, hrozili až po nej Faškom-Rudášom, D'Aoustom a Cardwellom, gólman 'oceliarov' bol proti. Na opačnej strane mal veľa práce Belányi, zblízka sa ho snažili pokoriť Vrábeľ, Beluš a Havrila. Hokejisti spod Urpína potom dostali možnosť hrať v početnej výhode viac než päť a pol minúty, tridsať sekúnd z toho o dvoch hráčov, no nedokázali pridať piaty gól. Mrzieť ich to nemuselo, pretože žiadny už ani neinkasovali a pripísali si tak cenné tri body do tabuľky, v ktorej sa posunuli na desiate miesto.

HC'05 Banská Bystrica – HC Košice 4:1 (1:1, 3:0, 0:0)
Góly: 20. Lamper (Žiak, Kriška), 24. D'Aoust (Mlynarovič, Vašaš), 31. Bdžoch (Mlynarovič, D'Aoust), 39. Lamper (Kriška) - 12. Eliáš (D. Růžička, Poirier), Rozhodovali: Baluška, M. Novák – Synek, Durmis, vylúčení na dve min.: 3:6, vyššie tresty: Klhůfek (Košice) 10 minút za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, bez divákov

Banská Bystrica: Belányi – Breton, Crevier-Morin, Cardwell, Ďatelinka, Žiak, Bdžoch, Ganz – Faško-Rudáš, Ihnačák, J. Sukeľ – D'Aoust, Mlynarovič, Vašaš – Lamper, Dvorský, Kriška – Vyhonský, Tamáši, Kabáč

Košice: Sedláček (41. Riečický) – Pavlin, Baránek, Michalčin, D. Růžička, T. Slovák, Deyl, Novota – Jenyš, B. Mráz, Klhůfek – Poirier, Réway, Lapšanský – Belluš, Havrila, Frič – J. Milý, Eliaš, Jokeľ – Vrábeľ (od 32. min)

Prečítajte si aj

Drámu Slovana so Zvolenom rozhodli až nájazdy, Chromiak hetrikom prispel ku krutému debaklu Nových Zámkov

Poprad s maďarským súperom nezaváhal

Hokejisti HK Poprad zvíťazili v 34. kole Tipos extraligy nad DVTK Jegesmedvék Miškovec 5:3.

Na začiatku 3. minúty fauloval Lukáš Handlovský a domáci hneď pykali. Hamerlík nič nevidel a Wehrsova strela doplachtila až do siete - 0:1. Jednogólové manko mohol vymazať Livingston, puk z jeho hokejky orazítkoval hornú žrď Adorjánovej brány. Naopak zahrmelo na opačnej strane. Anderson si vymenil puk s Flickom, ktorý v 6. minúte prekvapil Hamerlíka a hostia viedli o dva góly. O necelú minútu sa do hry vrátili aj Popradčania. Matej Paločko svoju strelu od modrej skryl za les tiel a Adorján ani nevedel, kedy inkasoval.

Gólový film pokračoval v 23. minúte. K odrazenému puku si spoza bránky počas signalizovaného vylúčenia hostí nakorčuľoval Matúš Paločko, položil si brankára hostí a pohodlne skóroval do odkrytej časti brány. V Poprade sa tak začínalo odznova. Popradčania obrat dokonali v 32. minúte počas presilovky. Hostia prepadli v strednom pásme. Do úniku sa dostala dvojica Bjalončík-Vandas a druhý menovaný sa z kruhu trafil ideálne - 3:2. Štvrtý gól Popradu pridal na konci druhej tretiny Livingston a domáci šli do šatne s dvojgólovým náskokom.

V tretej tretine sa na ľade spočiatku nič nedialo. V 48. minúte "ľadoví medvedi" z Miškolca nečakane znížili na 4:3. Puk im laxnou rozohrávkou daroval mladík Mešár a obranca Wehrs si na svoje konto pripísal už druhý gól v stretnutí. Rodiacu sa drámu vzápätí zažehnal Skokan, ktorého gól na hokejku posadil exkluzívnou prihrávkou Svitana. Skóre sa už do konca riadnej hracej doby nezmenilo. Poprad zdolal Miškovec 5:3.

HK Poprad - DVTK Jegesmedvék Miškovec 5:3 (1:2, 3:0, 1:1)
Góly: 7. Matej Paločko (Drgoň, Matúš Paločko), 23. Matúš Paločko (Hajnik, Hudec), 32. Vandas (Bjalončík, Handlovský), 39. Livingston (Mešár, Bjalončík), 49. Skokan (Svitana) – 3. Wehrs (Osterberg), 6. Flick (Anderson, Turbucz), 48. Wehrs (Turbucz). rozhodovali: Korba, Lokšík – Stanzel, Frimmel, vylúčení: 5:3, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, bez divákov

Poprad: Hamerlík – Drgoň, Ulrych, Seigo, Dalhuisen, Kramár, Erving, Hudec – Svitana, Skokan, Haščák – Mešár, Bjalončík, Livingston – Vandas, Zagrapan, Handlovský – Hajnik, Matej Paločko, Matúš Paločko – Jevoš.

Miškovec: Adorján – Wehrs, Bukor, Láda, D. Kiss, Vojtkó, Szirányi – Rokaly, Vas, Osterberg – Csányi, Galanisz, Magosi – Turbucz, Flick, Anderson – Miskolczi, Páterka, Révész.

Nitra deklasovala Liptákov

Hokejisti Nitry zvíťazili v nedeľnom zápase 34. kola Tipos extraligy na ľade Liptovského Mikuláša hladko 7:0. O triumfe rozhodli v druhej tretine, ktorú vyhrali 4:0. Nitrania bodovali naplno po štyroch prehrách.

Už po 43 sekundách putoval na trestnú lavicu hosťujúci Tvrdoň, Liptáci však v ofenzíve veľa nepredviedli. Prvá šanca patrila hosťom, keď sa do zakončenia dostal Minárik, síce si položil Kozela, ale z uhla netrafil. Mrzieť ho to nemuselo, o dve a pol minúty neskôr v 7. min otvoril skóre Vitáloš. Nitra ešte pred klaksónom pridala aj druhý zásah, keď presilovku využil Tvrdoň.

Ten istý hráč zvýšil aj na 3:0. V úvode druhej tretiny opäť potrestal vylúčenie domácich. Jeho zásah bol predzvesťou "gólového uragánu" Nitry, počas druhej dvadsaťminútovky sa ešte presadili Finlay, Kollár a Múčka. A Tvrdoň mal na dosah aj hetrik, ale v 34. minúte jeho pokus smeroval tesne vedľa.

V záverečnej tretine pridala Nitra aj siedmy gól, vylúčenie domáceho Robertsona potrestal Dauda.

MHk 32 Liptovský Mikuláš - HK Nitra 0:7 (0:2, 0:4, 0:1)
Góly: 7. Vitáloš (Finlay), 16. Tvrdoň (Finlay, Marek Slovák), 21. Tvrdoň, 25. Finlay, 28. A. Kollár (Š. Nemec, Švarný), 30. Múčka (Š. Nemec), 54. Dauda (Žitný, A. Kollár). Rozhodovali: Výleta, Tvrdoň - Orolin, Ordzovenský, vylúčení: 6:5 na 2 min, presilovky: 0:3, oslabenia: 0:0

Liptovský Mikuláš: Kozel (25. Bátory, 32. Kozel) – Nemec, Robertson, Petran, Valtola, Jesus, Mezovský, Pavúk, Droppa – Rud. Huna, Lištiak, Štrauch – Michalík, Oško, Hamráček – Portokalis, McShane, Tullio – Toma, Uhrík, Haluška

Nitra: Cowley – Vitáloš, Mezei, Š. Nemec, Švarný, Bodák, Ege, Hřebíček – Finlay, Marek Slovák, Tvrdoň – Hrnka, Dauda, A. Kollár – Fominych, Foget, Žitný – Múčka, J. Šiška, Minárik - Šramaty

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články