Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Drámu Slovana so Zvolenom rozhodli až nájazdy, Chromiak hetrikom prispel ku krutému debaklu Nových Zámkov

BRATISLAVA - Hokejisti Zvolena zvíťazili v nedeľnom zápase 34. kola Tipos extraligy na ľade Slovana Bratislava 3:2 po nájazdoch. Hostia vyhrali po tretí raz za sebou a desiatykát bodovali.
Zdroj: 38468
Zdieľajte:

Domáci začali veľmi nedisciplinovanie a Zvolenčania mali v rozmedzí 2. a 12. minútou až tri presilovky, no príliš kombinovali a nedokázali ich premeniť. Slovanisti dostali početnú výhodu v 16. minúte prvej dvadsaťminútovky a hosťom udelili lekciu z efektivity, keď otvoril skóre Šišovský. Radosť im však nevydržala dlho, už o necelú minútu neskôr vyrovnal Nuuinen.

V úvode druhého dejstva sa dostal do dobrej šance Urbánek, ale Šišovského prihrávku nezužitkoval a neskôr sa nepresadil ani O'Donnell. "Belasí" sa však dočkali v 38. minúte a opäť trafil bývalý útočník Zvolena Šišovský - 2:1.

V závere druhej tretiny putoval na trestnú lavicu McPherson, domáci však jeho trest nevyužili, práve naopak. V závere presilovky Bondra vysunul Kelemena a ten efektným blafákom vyrovnal. Duel dospel až do predĺženia, no ani tam sa nikto nepresadil, hoci mal Slovan v závere početnú výhodu štyroch proti trom. Bratislavčania neprekonali Rahma ani v nájazdoch, naopak, Nuutinen a Mikúš skórovali a zaistili Zvolenu druhý bod.

HC Slovan Bratislava - HKM Zvolen 2:3 pp a sn (1:1, 1:0, 0:1 - 0:0, 0:1)
Góly: 16. Šišovský (Urbánek), 38. Šišovský (Urbánek) - 17. Nuutinen (Puliš), 42. Kelemen (R. Bondra, Betker), rozh. nájazd: Nuutinen. Rozhodovali: Stano, Snášel - Jedlička, Gegáň, vylúčení: 6:7 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0

Slovan Bratislava: Parks - Ališauskas, Sersen, Štajnoch, Meszároš, Maier, Brodzinski, Ožvald, Beňo - O'Donnell, Kytnár, Šišovský - Ranford, Urbánek, Uram - Kundrik, Bortňák, Matoušek - Jasenec, Jendek, Lepskij

Zvolen: Rahm – Kotvan, Betker, Melancon, Ivan, Kubka, Hraško, Meliško – Kelemen, Jedlička, Halama – Zuzin, J. Mikúš, McPherson – Puliš, Viedenský, Nuutinen – Kolenič, Tibenský, Stupka

Trenčín potupil Nové Zámky

Hokejisti Trenčína deklasovali v nedeľnom zápase 34. kola Tipos extraligy domáce Nové Zámky 8:0. Hetrikom sa blysol Martin Chromiak, ktorý pridal aj asistenciu. Dukla vyhrala po štvrtý raz za sebou.

Hostia odštartovali svoju cestu za víťazstvom už v prvej tretine. V 33. sekunde ešte Ackered trafil iba žŕdku, no v 7. minúte už Okuliar mieril presne a z uhla otvoril skóre. V 14. minúte Ackered nahodil puk od modrej čiary, Paukovček šikovne tečoval a hostia viedli už 2:0. Trenčania sa s pohodlným náskokom neuspokojili a o necelé dve minúty sa opäť tešili. Do útočného pásma sa vrútil Chromiak a zvýšil na 3:0. Po jeho zásahu domáci vymenili brankára, Lackoviča nahradil Kiviaho.

Ani to však Zámkom nepomohlo. Už po šesťdesiatich sekundách druhého dejstva skóroval Valach, ktorý využil prvú presilovku v zápase. Dukla pokračovala v dobrom výkone a v 26. minúte pridala aj piaty gól. Druhýkrát v dueli sa presadil Chromiak.

V tretej tretine mohol skorigovať Ondrušek, ktorý sa dostal do samostatného nájazdu, ale na brankára Trenčína nevyzrel. Naopak, vzápätí spravila domáca defenzíva veľkú chybu v rozohrávke, Doggett sa dostal k puku, prihral Chormiakovi a ten skompletizoval hetrik. Zo strany hostí to však nebolo všetko, v 54. minúte skóroval Jozef Švec a demontáž domácich dokonal o dve minúty neskôr Reddick.

HC Micron Nové Zámky - HK Dukla Trenčín 0:8 (0:3, 0:2, 0:3)
Góly: 7. Okuliar (Kettunen, Rehuš), 14. Paukovček (Okuliar, Ackered), 16. Chromiak (J. Švec, Rajnoha), 21. M. Valach (Hecl, Bezúch), 26. Chromiak (Ilenčík, J. Švec), 46. Chromiak (Rehuš, Reddick), 54. J. Švec (Sojčík, Chromiak), 57. Reddick (Lemcke, Berisha). Rozhodovali: D. Konc st., Hronský - D. Konc ml., J. Konc ml., vylúčení: 4:3 na 2 min, navyše Kiviaho 10 min za nešportové správanie sa, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0

Nové Zámky: Lackovič (16. Kiviaho) – Clarke, Västilä, King, P. Mikuš, Holenda, Šeliga, Ordzovenský – Števuliak, Doggett, Bajtek – Majdan, Seppänen, Jurík – Okoličány, Holovič, Ondrušek – Zahradník, Rehák, Andrisík – Embrich

Trenčín: Karjalainen – Lemcke, Akcered, E.Švec, Starosta, Rajnoha, Ilenčík, Urban, J. Haščák – Bezúch, Paukovček, Hecl – Kettunen, Rehuš, Okuliar – Berisha, Reddick, M. Valach – Chromiak, J. Švec, Sojčík

Prečítajte si aj

Rozhorčený Ľupták na tému Sholl: Budem žiadať vynaložené náklady. Detvu by mal posilniť kvalitný gólman

Michalovce nedali Detve šancu

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zvíťazili v 34. kole nad HC 07 Detva 4:0. Brankár domácich Tomáš Tomek vychytal druhé čisté konto v sezóne. Michalovce v tabuľke preskočili svojho súpera a so 60 bodmi sú na 5. priečke. Detva má na 6. mieste 58 bodov.

Domáci boli v prvej tretine aktívnejší a už v 3. minúte sa dočkali gólovej odmeny. McCormackovu strelu tečoval Erkinjuntti - 1:0. Michalovčanov gól upokojil a v prvej tretine aktívnou hrou držali súpera mimo nádejných gólových príležitostí. Detva sa v 17. minúte dostala k prvej presilovke, v ktorej bol aktívny najmä Rymsha, no Tomeka neprekonal.

Hostia v druhej časti zvýšili aktivitu, blízko k vyrovnaniu bol v presilovke Downing, ale brankár domácich stihol včas zasiahnuť. V 33. minúte vyšiel domácim protiútok, v ktorom Mašlonkovu prihrávku zužitkoval Galamboš - 2:0. V ďalšom priebehu druhej časti pribudlo vylúčených, ale skóre sa nezmenilo.

Hráči Detvy sa chceli v tretej tretine vrátiť do zápasu, no v ich hre chýbal moment prekvapenia. Michalovčania kontrolovali stretnutie, nedostávali sa pod tlak a viackrát nebezpečne ohrozili defenzívu súpera. Tá odolala šanciam Hickmotta, Kolusza či Korhonena, ale brankár Lietava inkasoval v 56. minúte tretí gól. Hickmott v presilovke tečoval Lalancetteho strelu - 3:0. Práve Lalancette dal definitívnu podobu výsledku, keď v 60. minúte uspel z trestného strieľania po faule Ščurka.

HK Dukla Ingema Michalovce - HC 07 Detva 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)
Góly: 3. Erkinjuntti (McCormack, Kolusz), 33. Galamboš (Mašlonka, Kolusz), 56. Hickmott (Lalancette, McCormack), 60. Lalancette (tr. strieľ.) Rozhodovali: Žák, T. Orolin - Tvrdoň, Šoltés, vylúčení: 4:6 na 2 min., presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, bez divákov.

HK Dukla Ingema Michalovce: Tomek – Mihálik, Mudrák, Kolusz, McCormack, Ťavoda, Louis, Zekucia – Erkinjuntti, Lalancette, Korhonen – Šoltés, Suja, Takáč – Bartánus, Hickmott, Regenda – Mašlonka, Galamboš, Chalupa – Török

HC 07 Detva: Lietava – Lalík, Rymsha, D. Jendroľ, Gachulinec, Korím, F. Fekiač, Matej Bača, Turan – Cox, Čacho, Charbonneau – Sýkora, Valent, Downing – M. Ľupták, V. Fekiač, Ščurko – Žilka, T. Klíma, Askarov.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články