Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Chára si vo Washingtone buduje rešpekt: Kanadský súper pocítil tvrdosť slovenského obra

WASHINGTON - Slovenský hokejista Zdeno Chára zaznamenal prvý kanadský bod po prestupe do Washingtonu Capitals.
Zdroj: 38466
Zdieľajte:

V piatom zápase novej sezóny zámorskej NHL prispel v noci na sobotu k víťazstvu svojho tímu nad Buffalom Sabres 4:3 po nájazdoch asistenciou pri góle českého útočníka Jakuba Vránu. V nájazdoch rozhodol John Carlson. Capitals sú s ôsmimi bodmi na čele tabuľky Východnej divízie. Z víťazstva oslabených Capitals sa tešil aj Richard Pánik, ktorý nebodoval.

Okrem prvého bodu Chára na ľade predviedol aj svoju typickú tvrdú a nekompromisnú hru, ktorou si už stihol vybudovať rešpekt aj v novom pôsobisku. Obrovitý obranca Capitals predviedol svoje wrestrelské schopnosti v tvrdom súboji pri mantineli proti kanadskému centrovi štvrtého útoku Sabres Curtisovi Lazarovi. Ten mal pod slovenským obrom rozhodne ťažký život.

Prečítajte si aj

VIDEO Hviezdny Ovečkin si zavtipkoval o príchode Cháru do Washingtonu: Zbláznili ste sa?

Chára bol v prvom domácom zápase Caps v sezóne na ľade 19 minút a 8 sekúnd, okrem asistencie si pripísal jednu mínusku, jednu strelu a dva hity. Vysoký obranca zaznamenal kanadský bod v základnej časti vo veku 43 a viac rokov ako piaty obranca v histórii NHL. Pred ním to dosiahli Chris Chelios, Doug Harvey, Tim Horton a Allan Stanley. Pánik hral 13:19 minúty, tiež mal mínusový bod a raz vystrelil. Už dnes večer môžu šable Washingtonu prehru vrátiť, keď sa od 21.00 predstavia v ďalšom dueli na ľade Capitals.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: TASR, hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články