Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Hokejový sviatok druhýkrát po sebe na Slovensku? Naše šance na usporiadanie MS 2021 sú veľké

BRATISLAVA - Hokejový sviatok druhýkrát po sebe na Slovensku? Podľa slov bývalého prezidenta hokejového zväzu Igora Nemečka sú naše šance na usporiadanie MS veľké...
Zdroj: 31307
Zdieľajte:

Pôvodne sa mal šampionát uskutočniť v Rige a Minsku. Rada IIHF však v pondelok odobrala Bielorusku spoluorganizátorské práva pre obavy o bezpečnosť účastníkov vzhľadom na súčasnú politickú a epidemiologickú situáciu v krajine. Minsk by ako dejisko mohla nahradiť Bratislava, tá ponúka Zimný štadión Ondreja Nepelu, kde sa hrali zápasy MS v rokoch 2011 i 2019.

Podľa slov bývalého prezidenta hokejového zväzu Igora Nemečka sú naše šance na ďalšie usporiadanie hokejového sviatku vysoké: "Šance Slovenska sú veľké. Má najväčšie skúsenosti s organizáciou, v blízkosti štadióna je dostatok ubytovacích možností a bratislavská aréna bola rekonštruovaná na posledný šampionát v roku 2019," uviedol. Okrem Slovenska je stále v hre aj Dánsko, ako i možnosť, že sa celý šampionát odohrá v Lotyšsku.

Prečítajte si aj

MS 2021: SZĽH rozbehol rokovania s IIHF o spoluorganizácii májového šampionátu: Rozhodnutie je na nich, tvrdí Šatan

Ak by sa naplnili jeho slová, Slovensko by sa tak podieľalo na organizácii druhých MS po sebe, pretože tie vlaňajšie plánované vo Švajčiarsku, sa kvôli stále trvajúcej pandémii koronavírusu museli zrušiť a v roku 2019 bol šampionát u nás. Bratislava by v tomto roku mohla byť dejiskom nie len zápasov jednej skupiny, ale aj dvoch štvrťfinálových zápasov.

Tohtoročný šampionát odštartuje v piatok 21. mája, finále sa uskutoční v nedeľu 6. júna. Slovenskí reprezentanti sa na turnaji predstavia v A-skupine spolu s Ruskom, Švédskom, Českom, Švajčiarskom, Dánskom, Bieloruskom a Veľkou Britániou. V "béčku" sú Kanada, Fínsko, USA, Nemecko, Lotyšsko, Nórsko, Taliansko a Kazachstan. IIHF už viackrát zdôraznila, že nechce pre pandémiu koronavírusu zrušiť dve MS po sebe. Pre nepriaznivú epidemiologickú situáciu sa nemohol uskutočniť vlaňajší svetový šampionát vo Švajčiarsku.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: hokejovysvet.sk, TASR

Diskusia

Podobné články