Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

MS 2021: SZĽH rozbehol rokovania s IIHF o spoluorganizácii májového šampionátu: Rozhodnutie je na nich, tvrdí Šatan

BRATISLAVA - Bratislava by mohla byť dejiskom jednej zo základných skupín tohtoročných majstrovstiev sveta v hokeji. Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) v piatok potvrdil, že rozbehol rokovania s Medzinárodnou hokejovou federáciou (IIHF) o spoluorganizácii šampionátu. Okrem Slovenska je stále v hre aj Dánsko, ako i o možnosť, že sa celý šampionát odohrá v Lotyšsku.
Zdroj: 38445
Zdieľajte:

Pôvodne sa mal šampionát uskutočniť v Rige a Minsku. Rada IIHF však v pondelok odobrala Bielorusku spoluorganizátorské práva pre obavy o bezpečnosť účastníkov vzhľadom na súčasnú politickú a epidemiologickú situáciu v krajine. Minsk by ako dejisko mohla nahradiť Bratislava, tá ponúka Zimný štadión Ondreja Nepelu, kde sa hrali zápasy MS v rokoch 2011 i 2019.

Prečítajte si aj

Do Švédska k Adamovi Jánošíkovi by mohol pribudnúť bývalý útočník HK Poprad

Vedenie SZĽH na čele s prezidentom Miroslavom Šatanom sa spojilo s čelnými predstaviteľmi IIHF v utorok podvečer. "Dohodli sme sa, že do piatka tohto týždňa dáme dohromady dokumentáciu a rozpočet k prípadnej participácii na organizácii svetového šampionátu 2021. Radi by sme zdôraznili, že zatiaľ nie je nič isté. Rozhodovať bude Rada IIHF," uviedol Šatan pre hockeyslovakia.sk.

Prečítajte si aj

Žilina vystužila zadné rady mladým obrancom, hrával za Zvolen či Nové Zámky

Okrem Slovenska sa hovorí aj o záujme organizátorov z Dánska, ale aj o možnosti, že sa celý šampionát uskutoční v Rige. "Chceli sme ukázať hokejovému svetu, že vieme a chceme pomôcť v krízovej situácii. Urobíme všetko pre to, aby sme radu IIHF presvedčili, že Slovensko je to správne miesto na organizáciu svetového šampionátu. Máme za sebou už aj niekoľko debát s predstaviteľmi vlády, ktorí nám vyjadrili podporu," povedal Šatan. IIHF by mohla definitívne rozhodnúť už na budúci týždeň, v pláne je rokovanie Rady 26. a 27. januára.

Prečítajte si aj

HK Nitra hlási návrat strateného syna: Po skúške v zámorí sa vracia pod Zobor

Tohtoročný šampionát odštartuje v piatok 21. mája, finále sa uskutoční v nedeľu 6. júna. Slovenskí reprezentanti sa na turnaji predstavia v A-skupine spolu s Ruskom, Švédskom, Českom, Švajčiarskom, Dánskom, Bieloruskom a Veľkou Britániou. V "béčku" sú Kanada, Fínsko, USA, Nemecko, Lotyšsko, Nórsko, Taliansko a Kazachstan. IIHF už viackrát zdôraznila, že nechce pre pandémiu koronavírusu zrušiť dve MS po sebe. Pre nepriaznivú epidemiologickú situáciu sa nemohol uskutočniť vlaňajší svetový šampionát vo Švajčiarsku.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články